Jotunheimen
15.-22.9.2024

Hukaiseva Jotunheimen odottaa syksyn väreissä.

 

Norjan ehkä tunnetuin kansallispuisto tarjoaa mahtavia maisemia, avaruutta ja luonnon voimaa. Tänne mukaan mekin lähdemme patikoimaan noissa maisemissa. 
Jotunheimin kansallispuisto on laaja ja sen sisään mahtuu kaksi Norjan korkeinta vuorta. Korkein on Galdhøpiggen 2469 m. Valtavia vuorimassiiveja löytyy lähes joka puolelta. Luonto on jylhää ja ja varmasti mielen sopukoihin jäävää. Varsinaiset patikointireitit ovat kansallispuiston rajalla, mutta kierrämme Jotuneheimin kansallispuiston kahta Norjan kansallista matkailutietä pitkin ja tulet näkemään upeita maisemia todella paljon. patikointi reitit olemme valikoineet ns. White Route-tyyppisiä, eli reitit ovat helpoimpia, mutta antavat silti upean tunteen ja Jotunheimen kansallispuistoa pääset ihailemaan korkealta. 

 Valitut reitit ovat sen tyyppisiä, että ne sopivat useimmille, jotka liikkuvat jonkin verran luonnossa. Toki reiteillä on jonkin verran korkeuseroja, mutta kuitenkin sen verran vähän, että niistä useimmat selviävät helpohkosti. Reitit, lukuun ottamatta korkeimman vuoren valloitusta sijaitsevat kansallispuiston rajoilla.

 

Matkaan lähdemme Tampereelta ja Helsingistä ja laivaan nousemme Turusta. Varhain aamulla olemme Tukholmassa ja ajamme läpi Ruotsin aina Norjan Beitestoleniin. Pidämme tukikohtana samaa hotellia, josta käsin teemme patikointiretket ja Jotunheimen kiertoajelun. 

 

Koska retki on syyskuun puolivälissä, on mahdollisuus samalla nauttia ruskasta Norjalaisittain-toivottavasti.

 

Tässä reissu, jossa pääset tutustumaan Norjan kuuluisimpaan kansallispuistoon ja pääset patikoimaan myös näissä maisemissa. 

Upeat maisemat odottavat myös kiertoajelulla. 

 

Lähde mukaan kokemaan ja näkemään ainutlaatuisia maisemia. 

 

Suunnitellut patikoinnit. Käymme vielä alkukesällä tutkimassa muutamaa reittiä, joten retkiin saattaa tulla vielä muutoksia

 

17.9 Bitihorn
18.9 Utsikten / Galdhøpiggen
20.9 Synshorn

 

MATKAOHJELMA

15.9. LÄHTÖPÄIVÄ


Lähdemme Tampereelta klo 16.45
Helsingistä klo 16.45

Suuntaamme kohti Turun satamaa, jossa ryhmät yhdistyvät, Nousemme Viking line laivaan ja matka kohti Tukholmaa alkaa. Ne, ketkä ovat ottaneet etukäteen buffetin, yhteinen illallinen

Ilta aikaa rentoutua merellisissä tunnelmissa.

16.9.


Varhainen aamupala laivalla. Saapuminen Tukholman satamaan klo 06.30. Satamasta suuntaamme bussin nokan länttä kohden. Päivän aikana ajamme Ruotsin halki ja saavumme illan suussa Beitestöleniin, jossa majoitumme historialliseen Bygdin Fjellhotel.


17.9.


Aamupalan jälkeen lähdemme ensimmäiselle yhteiselle patikoinnille.

Hotellilta alkaa patikointireitti, joka suuntautuu Btihornin huipuille. Upeat panoramamaisemat odottavat ylhäällä. 

patikoinnin pituus on n. 4 km / suunta, korkeusero 550m ja suunniteltu patikointi aika on n. 6 tuntia

Palaamme hotelliin ja päivälinen odottaa. 
 

18.9.


Tällä päivälle on varattu kaksi hienoa ohjelmaa, joista voit valita mieleisesi. 

 

Utsikten

 

Tälle reitille lähdetään hotellin edestä Nousemme tilauslaivaan ja lähdemme  Bygdin järvelle. Runsaan tunnin kestävän laivamatkan aikana voit nauttia upeista vuoristomaisemistaö järveltä käsin. Rantaudumme ja aloitamme patikoinninn Utsikten huipulle, jonne on matkaa n. kolme kilometriä. Huipulle päästyämme pääsemme ihailemaan panoraamamaisemaa, joka avautuu suoraan Jotunheimenin kansallispuistoon. Avarat maisemat silmänkantamottomiin. Laskeudumme alas, jossa tilauslaiva odottaa ja riesteilemme takaisin hotelliin. Päivällinen patikoinnin jälkeen.

 

Galdhøpiggen 2469 m

 

Norjan korkein vuori! sijaitsee Jotunheimen kansallispuistossa.  Mikäli porukassa riittää kiinnostusta, on tuo vuori mahdollisuus valloittaa. Se on siis Norjan korkein, mutta myös pohjoismaiden korkein. Vuoren valloitus ei sinällään ole mahdoton, sillä se ei vaadi vuorikiipeilytaitoja ja se luetaan nousuna jopa helpoksi, MUTTA! Vuoren valloitus vaatii hyvää kuntoa, sillä nousu ylös on kuntoa vaativa. n. 1300-1400 m korkeusero kertoo jo sen, että hikipisaroita saa vuodattaa yhden, jos toisenkin. Mutta ylhäällä kaikki raskaan nousun tuomat harmitukset unohtuu, Nyt olet todella katolla! Tämä on se top koko pohjolassa,. Aikamme ihmeteltyämme hulppeita, upeita maisemia lähdemme laskeutumaan alas. Matkaa nousulle tulee yhtensä n, 13 km.  Mainittakoon, että huipulla on jopa pieni kahvila ja matkamuistomyymälä, joten palvelu pelaa myös korkeuksissa. Tälle retkelle lähdemme aikaisin aamulla linja-autolla, sillä vuori sijaitsee vuoriston toisella puolella. Matkaa tulee n. 100 km. Varaamme nousulle koko päivän, vaikka ohjeellinen aika on lasketttu n. 6-7 tuntia.

Täältä palaamme takaisin hotelliin päivälliselle ja rentoutumaan päivän rasituksista, 

 

19.9.


Tänään pidämme patikoinneista vapaan päivän ja lähdemme linja-autolla kiertämään Jotunheimin kansallispuiston. Ajamme kahta Norjan kansallista matkailutietä ja näemme aivan uskomattoman hienoja ja ilmavia maisemia. Norjan kansalliset matkailutiet ovat valittu eri periaattein kansallisteiksi. Näitä teitä ajettaessa se on helppo ymmärtää. Nyt olemme jylhimmistä jylhimmissä maisemissa,, joissa ne kuuluisat Norjalaiset peikotkin asustavat. Aamulla ajamme ensin Valdresfly nimistä reittiä, jossa leijutaan kuin vuorten tasankojen yläpuolella. Mahtavia panoraamamaisemia Jotunheimen vuoristoon. Tien korkein kohta 1389 metriä meren pinnan yläpuolella. Saavumme Lomiin, pidämme tauon, halukkaat voivat käydä ihailemassa upeaa sauvakirkkoa. Lomista jatkamme toista matkailutietä. Tämän reitin nimi on Sognefjlellet.  Jos edellinen reitti oli korkealla, tämä kiipeää katolle, sillä korkein kohta reitillä on 1434 metriä, ylittäen Pohjois-Euroopan korkeimman vuoristosolan. Sanomattakin on selvää, että maisemat ovat vertaansa vailla. Toivomme tietysti, että ruskan väritkin olisivat mitä parhaimmat syyskuun puolivälissä. Päivälle tulee pituutta ja palaamme hotelliin takaisin myöhään iltapäivällä, Hotellissa ruokaila,


20.9. 


Tänään on aika hyvästien ja jätämme taaksemme tuon mahtavan Jotunheimen kansallispuiston. Mutta aamulla on vielä mahdollisuus tehdä yksi nousu hotellin läheltä. Synshornin reitti lähtee hotellin pihalta. Se on huippu, jonka korkeus on 1457 metriä ja korkeusero on tällä reitillä 450 metriä. Matkaa kertyy viitisen kilometriä ja muutaman tunnin nouse ottaa. Mutta ehdimme hyvin, aamupalan jälkeen lähdemme ja ennen puoltapäivää palaamme. Huoneiden luovutus. Otamme auton nokan suunnaksi Trysil, joka on yksi Norjan hiihtokeskuksista. Saavumme perille iltapäivällä. Majoittuminen hotelliin ja ilta aikaa rentoutua vielä Norjan upeissa maisemissa. 


21.9. 


Aamupalan jälkeen suuntaamme kohti rannikkoa. Ajamme Ruotsin puolella rauhallisesti tutustuen muutamaan mielenkiintoiseen kohteeseen. Saavumme Kapelskäriin, jossa nousemme Finnslines uuteen alukseen. Rentoudumme mukavasti merellä. 

 

22.9. 

 

Aamupalan laivalla. Laiva saapuu Naantalin satamaan klo 07.15

Tästä ryhmämme eroaa ja osa suuntautuu kohti Tamperetta. Helsingistä tulleet lähtevät kohti Helsinkiä.

Tämä matka jättää varmasti lähtemättömän muistijäljen.

Matkasta on hyvä tietää muutama asia

Matkan aikana on varsinaisia patikointipäiviä 3, muina päivinä pienempiä kävelyretkiä maisemakohteissa.
Patikointien pituudet ovat 7-14 km
Reitit kulkevat maastoissa, joissa on korkeuseroa runsaasti, mutta tällä retkellä emme kulje korkeimmissa kohteissa, max. korkeusero on n. 500-800m. 

Poikkeuksena Galdohpiggen, joka on vapaavalintainen retki. Korkeuseroa löytyy Norjan korkeimman tunturin kohdalla  yli 1300  metriä lähtöpisteetämme.

 

Kohtuullinen kävelykunto on hyvä omata, mutta normaalisti liikkuva ja retkeilevä henkilö pärjää mainiosti tällä reissulla.
Patikoinneissa voi omalla vastuulla kulkea omaan tahtiin. Ryhmän viimeisenä tulee aina matkanjohtaja.

Galdohpiggen vaatii kuitenkin hyvän kunnon isojen nousumetrien vuoksi.
Jokainen retkeilee omalla vastuulla. Suosittelemme ehdottomasti matkavakuutuksen ottamista.

MATKAN HINTA

1250e  /2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu on 295 e

Helsinki - Turku väliltä tulevien matkan hinta

1300 e /2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu on 295 e 

Mikäli matkustat yksin, voit valita ns. nais- tai miespaikan, jolloin jaat huoneen toisen yksin matkustavan kanssa.


Matkan hinta sisältää

Linja-automatkat
2 laivalyötä (Vikingline ja Finnslines) aluksilla
5 hotelliyötä 1h tai 2h huoneessa
Puolihoito, joka pitää sisällään aamupalan ja yhden lämpimän aterian päivässä.
Laivaristeily Bygdin järvellä tai retki Norjan korkeimmalle vuorelle.
Yhteiset patikointiretket.
Matkanjohtajan palvelut

Lisätietoja matkasta p. 045-8729543

 

 

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla kaavakkeella. 

 

Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

Hyvä tietää matkasta

 

-Reitit kulkevat maastoissa, joissa korkeuseroa on runsaasti, mutta meidän reiteillä max. korkeusero n. 500-800 m. (Galdhøpiggen yli 1300)
-Kohtuullinen kävelykunto on hyvä omata, mutta normaalisti liikkuva ja retkeilevä henkilö pärjää mainiosti tällä reissulla.

-Patikoinneissa voi omalla vastuulla kulkea omaan tahtiin.

-Jokainen retkeilee omalla vastuulla. Ota matkavakuutus!

 

 

Maksuehdot

 

Matkan ennakkolasku 100 e erääntyy n. kuukausi ilmoittautumisesta.

Loppumaksu erääntyy 45 vrk ennen matkaa.

 

Peruutusehdot

 

Matkan ennakkomaksua ei palauteta mikäli asiakas peruuttaa matkan.

Loppumaksun kuluton peruutus on 35 vrk ennen matkaa.

Nimi *
Postiosoite *
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero *
Mistä nouset linja-auton kyytiin *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisia lisätietoja
Valitse 1h tai 2 huone *
Osallistutko Galdhøpiggen valloitukseen, vastaa kyllä tai ei *
Mahdollisen matkakaverin nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite, mikäli halutaan erilliset laskut