Kallankarit ja Hailuoto

25.-27.7.2024

Suosittu reissumme Kallankareille muuttaa hieman muotoaan ja ohjelmaansa.
Matka tutustuttaa meidät kahteen mielenkiintoiseen kohteeseen. Maakalla, eli Kalllankarit sijaitsevat Kalajoen edustalla ja on hyvin erikoinen paikka, sillä Kallankareilla on itsehallinto, joka varmasti ei ole kaikkein tiedossa. Kallankarien ylin päättävä elin on Karikokous, joka kokoontuu vuosittain päättämää saarelle tärkeistä asioista. Itsehallinto periytyy jo 1700-luvulta saakka, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Aadolf Fredrik myönsi Kallankareille itsehallinnon. Kallankarit sijaitsevat kaukana merellä, sillä Kalajoelta sinne kertyy matkaa n. 16 km.

Matkamme Kallankareille on jo nautinto, sillä kuljemme purjealuksen kyydissä, joka on varattu vain meidän käyttöömme. Matkaamme sinne kaljaasi Ansiolla, joka tuo matkaamme aimo annoksen entisaikojen purjelaivojen tunnelmaa. Tutustumme Kallakarin mielenkiintoiseen miljööseen, johon kuuluu mm. hieno, omaperäisen näköinen paanukattoinen kirkko, karikivet, missä vuosittain Jaakon päivänä pidetään karikokous ja näemme myös saaristolaisten elämää, sillä kalastajat pitävät sitä edelleen tukikohtanaan ja useat asuvat siellä puolet vuodesta.

Illalla palaamme Kalajoelle ja vietämme yön Kalajoen hiekkasärkillä, joten voit kesäiltana nauttia Kalajoen kuulusta tunnelmasta.

 

Seuraavana päivänä suuntaamme kohti Hailuotoa, jonne teemme Kalajoelta päiväretken. Tutustumme paikallisen oppaan johdolla Hailuodon historiaan ja menneisyyteen ja pääsemme vierailemaan myös Marjaniemen majakassa. Illaksi palaamme takaisin Kalajoelle.

 

Kotimatkalla tutustumme Vaasan saaristoon ja  Mustasaaren Raippaluotoon. Oppaamme Vesa nousee Raippaluodon sillan kupeesta kyytiin ja hänen johdattamana ajamme linja-autolla läpi Raippaluodon saariston. Oppaamme kertoo saaren historiasta ja mielenkiintoisesta maankohoamisilmiöstä,  joka Merenkurkun kohdalla on maailman nopeinta.  

Mikäli aikataulu antaa myöden, ehdimme vielä käymään näköalatornissa, josta aukeavat hienot maisemat. 

Palaamme takaisin Raippaluodon sillan vieressä olevaan ravintolaan, jossa ruokailemme. Sanomme hyvästit oppaallemme ja matka jatkuu kohti Karviaa, jossa vierailemme Anne Mattilan taidekahvilassa. Juomme täällä kahvit ja kuulemme paikasta lisää ja pääsemme tutustumaan myös Annen taiteeseen. 

Päivä on jo kulkenut pitkälle, kun suuntaamme kohti Tamperetta ja reissumme mielenkiintoisiin kohteisiin on vielä pitkään mielessämme.


Tässä matka, joka pitää sisällään monta mielenkiintoista ja ainutlaatuista kohdetta Perämerellä. Lähde sinäkin mukaan nauttimaan!
 

MATKAOHJELMA

25.7. Lähtö 


Tampereen Vanhan kirkon edestä klo 07.00 (liittymäkuljetus Nokialta ja Ylöjärveltä)
Matkaamme kohti Kalajokea ja pidämme matkalla ainakin yhden tauon, tarvittaessa myös toisen. Saavumme puolen päivän jälkeen Kalajoelle, jossa lähdemme tilauslaivalla kohti Kallankareja. Matka kestään kaikkinensa n. 4-5 tuntia. Matkan aikana nautimme keittolounaan ja tutustumme Kallankareihin (Maakallaan). Takaisin tultuamme majoitumme Kalajoen hiekkarannoilla sijaitsevaan hotelliin. Ilta aikaa nauttia Kalajoen tunnelmasta.

 

26.7. 
 

Aamupalan jälkeen otamme suunnaksi Hailuodon. Lauttarantaan on matkaa parisen tuntia. Lauttamatkan jälkeen tapaamme paikallisoppaan, jonka johdattamana tutustumme Hailuotoon, sen historiaan ja myös nykyisyyteen. Ajamme läpi saaren Marjaniemeen, jossa pääsemme tutustumaan myös Majakkaan. Ruokailemme myös Hailuodossa. 

Myöhään iltapäivällä palaamme Kalajoelle, jossa pääset rentoutumaan Kalajoen kuuluisilla hiekkasärkillä.


27.7.


Aamupalan jälkeen matkamme suuntautuu kohti Raippaluoto, jonne saavumme mukavasti puolen päivän aikaan. Raippaluodon huikean sillan ylityksen jälkeen otamme kyytiin oppaamme Vesan ja hänen johdattamana ajamme läpi Raippaluodon ja kuulemme monta mielenkiintoista tarinaa. Vesa kertoo myös mielenkiintoista tarinaa maankohoamisilmiöstä. Mikäli aikataulumme antaa myöden, halukkaat voivat kavuta näkötorniin, josta hienot maisemat merelle.

Palaamme takaisin Raippaluodon sillalle, jossa sanomme oppaallemme hyvästit ja siirrymme ruokailemaan.

Ruokailun jälkeen matka jatkuu ja vielä ennen kotiin paluuta meillä on mielenkiintoinen tutustumiskohde, sillä vierailemme Anne Mattilan taidekahviossa, Karvialla, jossa meitä odottaa kahvit ja kuulemme taidekahvilan tarinan. Päivä on jo vierähtänyt pitkälle, kun palaamme Tampereelle.MATKAN HINTA ON 

460 e 2 h huoneessa / matkustaja
1h hengen huoneen lisämaksu on 125 e

Hinta sisältää

Linja-automatkat.
Laivaristeily Maakallaan.
hotelliyö valitsemassasi huonetyypissä.

Puolihoito, joka sisältää aamupalan ja yhden lämpimän aterian päivässä.
Opastuskierrokset Raippaluodossa ja Hailuodossa.

Tutustuminen Anne Mattilan taidekahvilaan.
Matkanjohtajan palvelut

Lisätietoja matkasta 045-8729543

 

 

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla kaavakkeella. 

Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

Hyvä tietää matkasta

- Vaikka matka on heinäkuussa, kannattaa huomata, että Maakalla sijaitsee kaukana merellä ja välillä saattaa tuullakin, joten varaa lämmintä, sadetta ja tuulta pitävää vaatetusta.

 

Maksuehto

 

- Ennakkomaksu erääntyy noin kuukausi ilmoittautumisen jälkeen.

- Loppumaksun eräpäivä on 1 kk ennen matkaa.

 

Peruutusehdot

 

- Ennakkomaksua ei palauteta, mikäli matkustaja peruuttaa matkan. 

- Loppumaksun kuluton peruuttaminen on 45 vrk ennen matkaa.

Nimi *
Postiosoite *
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero *
Mistä nouset linja-auton kyytiin *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisia lisätietoja
Valitse 1h tai 2 huone *
Mahdollisen matkakaverin nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite, mikäli halutaan erilliset laskut