Kevätmatka Islantiin 17.-21.4.2024

Lähde kanssamme Islantiin, tuohon mielenkiintoiseen, salaperäiseen ja tuliperäiseen satujen saareen. Islanti on monessa mielessä vastakkaisuuksien maa. Pääkaupunki Reykjavik on hyvin viehättävä, kodikas puoleensa vetävä pääkaupunki, jossa on mukava vain kävellä ja ihmetellä maailman menoa. Mutta kun lähdemme kaupungin ulkopuolella, muuttuu moni asia.  Maisemat muuttuvat hyvin paljon. Karu luonto ja kuumaisemat tulevat eteesi. Mielenkiintoisia näkymiä tulee vastaan jatkuvasti ja luonnon ihmeet seuraavat toisiaan. Kultaisen kolmion kierros ei jätä kylmäksi. Geysirin korkealle lennättävä vesipatsas ihmetyttää joka kerta, Gullfossin huikaiseva putous saa ihmisen tuntemaan itsensä pieneksi.  Nämä ja paljon muuta on tarjolla tällä keväisellä matkalla tuhansien tarinoiden ja satujen Islantiin. 

Kaiken vastapainona Islannin pääkaupunki Reykjavik tarjoaa Pohjoismaalaisen 120000 asukkaan kaupungin, jossa on mukava kävellä pitkin katuja ja kujia, välillä kahvilassa poiketen. Reykjavik on siisti, valoisa kaupunki, jossa vieraanvaraiset asukkaat ottavat sinut vastaan.

Islannissa kierrämme kohteissa tilausajobussilla, joten tutustuminen näihin kauniisiin maisemiin on helppoa ja vaivatonta. Tämä on matka, joka kuuluu "kerran elämässä" tehtäviin. Tee sinäkin unelmista totta ja lähde mukaan Välimatkojen matkalla Islantiin. Näe maisemat, joita olet ennen nähnyt postikorteista, nyt näet ne itse paikan päällä koettuna.

Reykjavikin matka on opastettu ryhmämatka, jossa kuljemme kohteissa yhdessä niistä nauttien. Toki matkalle on varattu myös omaa aikaa, jolloin voit omatoimisesti ihmetellä tätä eksoottista maata.

Meillä on tarjolla myös halukkaille lisämaksullinen retkipäivä eteläiseen Islantiin, jossa näet vesiputouksia, aavaa tundramaisemaa, mustan hiekkarannan. Jäätiköt tulevat aivan lähelle tietä, joten ne näet myös retkipäivänä.

Päiväkohtaisessa matkaohjelmassa on kerrottu tarkemmin, mitä tällä matkalla näet!


MATKAOHJELMA

17.4. lähtö

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 12.30-13.00
Lentomme Islantiin lähtee klo 15.05.
Perillä Islannissa, Keflavikin lentoasemalla aikaerosta johtuen olemme klo 15.45.
Lentoasemalta suuntaamme kohti Reykjavikiä, jossa majoittuminen  hotel Fosshotel Reykjavik. Hotellimme sijaitsee lähellä kauppojen ja ravintoloiden keskuskatua Laugaveguria. Illalla halukkaiden kanssa voimme tehdä vielä pienen kävelyretken keskustan alueella. 


18.4. 
Reykjavik-päivä


Toinen matkapäivämme on omistettu varsinaisesti Reykjavikiin tutustumiseen. Kierrämme kaupunkia ja tutustumme sen eri nähtävyyksiin. Näemme myös upeita rakennuksia, jotka rakennettiin Islannin nousukauden huumassa. Reykjavikin keskusta on pinta-alaltaan yllättävän pieni ja useimmat kohteet ovat hyvin saavutettavissa kävellen ja kohtuullisen nopeasti saat käsityksen tämän kaupungin kuvasta ja olet kartalla. Kiertoajelun jälkeen ruokailu hotellilla.

Iltapäivällä otamme suunnaksi Blue Lagoonin geotermiseen kylpylään, joka sijaitsee lähellä Keflavikiä . Tuliperäisen maan ja kuumien lähteiden vaikutuksesta syntynyt geoterminen Blue Lagoon on tunnetuin Islannin kylpylöistä ja on varmasti myös maailmassa ainutlaatuinen. Uiminen laavakivien ympyröimässä laguunissa on varmasti unohtumaton kokemus. Vesi on lämmintä, noin 40-asteista ja sanotaan, että sen mineraalipitoisuuden vuoksi on myös hyvin terveellistä. Illalla paluu kaupunkiin.


19.4. 

KULTAINEN KOLMIO RETKIPÄIVÄ 


Nimensä tämä retki on saanut siitä, että kolmion muotoiselle alueella sijaitsee Islannin tärkeimmät nähtävyydet. Lähdemme aamulla tilausajobussilla kulkemaan kohden tätä aluetta. Päivälle tulee pituutta noin 9-10 tuntia ja ruokailemme matkan puolivälissä.

 

Ensimmäiseksi kohteeksi otamme vuorossa Thingvellir, jossa Islannin syntysanat lausuttiin vuonna 1000. Paikka on mielenkiintoinen myös geologisesti maankuoren liikkeiden ja tulivuoritoiminnan takia.

 

Täältä jatkamme reissua ehkä Islannin erääseen tunnusomaisempaan paikkaan, sillä näemme Geysirit, jotka kuumavesilähteenä ovat hyvin salaperäisiä ja omantakeisia. Kuumaa vettä syöksyy maan uumenista ja kovalla paineella nousee vesipatsaana aina 20 metrin korkeuteen. Pääsemme ihastelemaan tapahtumaa aivan viereen ja kastumisvaara on olemassa. Kannattaa varoa kuumaa vettä, joka maasta syöksyy. Vesipatsas syntyy kovan paineen aiheuttamana noin 10 minuutin välein, joten ehdimme nähdä useitakin. Alueella on myös matkailukeskus, jossa on matkamuistomyymälä ja ruokailu tapahtuu alueella.

Täältä matka jatkuu ja pienen ajon jälkeen edessämme on jälleen mahtava luonnon näytös, kun tulemme Gullfossin vesiputoukselle. Tämä vesiputous on hetkittäin ollut Euroopan suurin vesiputous. Pääsemme laskeutumaan aivan putouksen törmälle ja seuratessa valtavien vesimassojen syöksyä alas kanjoniin saa ihmisen tuntemaan itsensä aika pieneksi. Gullfossin putous muodostuu itseasiassa kahdesta peräkkäisestä putouksesta, joiden yhteyskorkeus on 32 metriä. Vesi lentää korkealle kanjonin pohjaltakin ja mikäli et ole varovainen, täälläkin saat hieman vettä niskaasi!

Päivä on jo vierähtänyt pitkälle iltapäivään ja on aika suunnata takaisin Reykjavikiin, jonne tulemme varmasti

monta kokemusta rikkaampana.
Kuka vielä jaksaa ja haluaa, voi lähteä omatoimisesti iltaa viettämään Reykjavikin iloiseen keskustaan.


20.4.

Ylimääräinen retki, etelärannikko (135 e)Haluatko nähdä Islantia lisää. Tämä lisämaksullinen päivä etelärannikolle on täynnä uusia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Otamme tiukan päivän ja ajamme etelärannikkoa aina Vikiin saakka. Reissulla näet  kaksi upeata vesiputousta, joista toisessa voit mennä jopa putouksen taakse. Näet myös valtavia tundra-aavikoita, mustanhiekan rannikon, joka varsinkin tuulisella säällä tekee varmasti lähtemättömän vaikutuksen, upeita jäätiköitä ja paljon muuta. Päivän aikana myös ruokailu.
Mikäli et halua lähteä etelärannikon retkelle, voit käyttää aikaa omatoimiseen seikkailuun.


21.4.

Varhainen aamupala,.


Kuljetus lentokentälle lähtee klo 04.40
Lentomme Suomeen lähtee klo 07.30. 
Helsingissä olemme klo 14.00


MATKAN HINTA


1420 e / 2 h huoneessa/henkilö
1 h huoneen lisämaksu on 250 e

Lisämaksusta liittymäkuljetus Tampereelta. Edestakainen kuljetus Tampere-Helsinki-Tampere maksaa 50e. Mainitse ilmoittautuessa, mikäli haluat liittymäkuljetuksen.

Etelärannikon retkipäivän hinta on 135 e. Reissu kestää n. 10 tuntia. sis. ruokailun

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ:

Lennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki (lentoyhtiö Finnair)
Lentokenttäkuljetukset
Blue Lagoon sisäänpääsymaksu
Opastettu Reykjavikin kierros
Kultaisen kolmion retki, kokopäiväretki.
4 hotelliyötä
puolihoito, joka sisältää aamupalan ja yhden lämpimän aterian / päivä
(pl. meno- ja paluupäivän)
Matkanjohtajan palvelut

lisätietoja matkasta 045-8729543

 

 

Ilmoittaudu mukaan kaavakkeella.

Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

 

Hyvä tietää matkasta

 

-Islannissa on erittäin kätevää, helppoa ja turvallista käyttää pankkikorttia.

- Islannin kruunuja voit halutessasi vaihtaa etukäteen.

-Passi tai sähköinen henkilökortti on oltava mukana.

-Reykjavikin kaupunki on hyvin selkeäpiirteinen ja reippaasti kävellen on mahdollista saavuttaa suurin osa keskustassa.

-Sään vaihtelu on huomattava. Islannissa sataa kohtuullisen usein. huomioi tämä varusteissasi.
 

Maksuehdot
 

Saat matkasta kaksi erillistä laskua. Ennakkolasku erääntyy n. kuukaus ilmoittautumisen jälkeen. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen reissua.

 

Peruutusehdot:

 

Mikäli peruutat matkan, ennakkomaksue ei palauteta. Loppumaksun kuluton peruuttaminen on 65 vrk ennen matkaa.

Nimi *
Postiosoite *
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero *
Haluatko liittymäkuljetuksen Tampereelta. Mikäli haluat, vastaa silloin kyllä
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisia lisätietoja
Valitse 1h tai 2 huone *
Mahdollisen matkakaverin nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite, mikäli halutaan erilliset laskut