Valtaväylän lukijamatka

 

Kallankarit, Kalajoki, Raippaluoto

14.-15.8.

Tämän  kesän Valtaväylän lukijamatka vie meidät  merellisiin maisemiin.
 Maakalla, eli Kalllankarit sijaitsevat Kalajoen edustalla ja on hyvin erikoinen paikka, sillä Kallankareilla on itsehallinto, joka varmasti ei ole kaikkein tiedossa. Kallankarien ylin päättävä elin on Karikokous, joka kokoontuu vuosittain päättämää saarelle tärkeistä asioista. Itsehallinto periytyy jo 1700-luvulta saakka, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Aadolf Fredrik myönsi Kallankareille itsehallinnon. Kallankarit sijaitsevat kaukana merellä, sillä Kalajoelta sinne kertyy matkaa n. 16 km.

Matkamme Kallankareille on jo nautinto, sillä kuljemme purjealuksen kyydissä, joka on varattu vain meidän käyttöömme. Matkaamme sinne kaljaasi Ansiolla, joka tuo matkaamme aimo annoksen entisaikojen purjelaivojen tunnelmaa. Tutustumme Kallakarin mielenkiintoiseen miljööseen, johon kuuluu mm. hieno, omaperäisen näköinen paanukattoinen kirkko, karikivet, missä vuosittain Jaakon päivänä pidetään karikokous ja näemme myös saaristolaisten elämää, sillä kalastajat pitävät sitä edelleen tukikohtanaan ja useat asuvat siellä puolet vuodesta.

Illalla palaamme Kalajoelle ja vietämme yön Kalajoen hiekkasärkillä, joten voit kesäiltana nauttia Kalajoen kuulusta tunnelmasta.

Yöpyminen tapahtuu kylpylähotelli Sanissa. Huoneet ovat superior-huoneita, joista merinäköalat.

 

Seuraavana päivänä suuntaamme takaisin kotiin, mutta matkan varrelle sopii kuitenkin muutama mielenkiitoinen käyntikohde.

Kalajoelta matkamme suuntautuu Raippaluotoon, jossa kuulemme paikallisen oppaan kertomana alueen historiasta ja mielenkiintoisesta luonnosta.

Merenkurkun alue kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin. 

Opastuskierroksen jälkeen ruokailemme.


 

MATKAOHJELMA

14.8. Lähtö 


Lähdemme aamulla klo 7.00 liikkeelle Kokemäeltä. 

Tästä suuntaamme Harjavallan kautta Poriin ja ajamme Rantatietä Vaasaan saakka, jossa pidämme taukoa. 

Saavumme Kalajoelle puolen päivän jälkeen ja nousemme purjelaiva Ansioon ja mielenkiintoinen matkamme Suomen toiseen itsehallintoaluueseen alkaa. Purjeet nostetaan sopivan hetken tulle ylös ja nautimme meren rauhoittavista äänistä.
Matka kestään kaikkinensa n. 4-5 tuntia. Matkan aikana nautimme keittolounaan ja tutustumme Kallankareihin (Maakallaan). Takaisin tultuamme majoitumme Kalajoen hiekkarannoilla sijaitsevaan kylpylähotelli Saniin. Ilta aikaa nauttia Kalajoen tunnelmasta.

15.8.


Aamupalan jälkeen matkamme suuntautuu kohti Raippaluotot, jonne saavumme mukavasti puolen päivän aikaan.  Raippaluodon hulppean sillan ylityksen jälkeen pysähdymme hetkiksi Bernys ravintolaan, josta otamme kyytiin oppaamme. Vesan johdattamana ajamme Raippaluodon läpi ja kuulemme monta mielenkiintoista tarinaa. Vesa kertoo myös mielenkintoista tarinaa maankohamisilmiöstä. Mikäli aikataulumme antaa myöden, halukkaat voivat kavuta näkötorniin, josta hienot maisemat merelle. 

Palaamme takaisin Raippaluodon sillalle, jossa sanomme oppaallemme hyvästit ja siirrymme ruokailemaan. 

Ruokailun jälkeen matka jatkuu ja vielä ennen kotiin paluuta meillä on mielenkiintoinen tutustumiskohde, sillä vierailemme Anne Mattilan taidekahvilassa, Karviassa, jossa meillä odottaa kahvit ja kuulemme taidekahvilan tarinan.

Päivä on vierähtänyt pitkälle, kun palaamme Harjavaltaa ja Kokemäelle. 

Päivään mahtuu monta käyntikohdetta, joten saapumisajaksi Harjavaltaan arioimme klo 21.-22.00


Tällä matkalla lähtijöiden määrä on rajattu korkeintaan 34, johtuen siitä, että sen verran kaljaasi Ansioon voidaan kerralla ottaa matkustajia mukaan.

MATKAN HINTA ON 

295 e 2h huoneessa / matkustaja
1h hengen huoneen lisämaksu on 54 e

Hinta sisältää

Linja-automatkat.
Laivaristeily Maakallaan.

hotelliyö valitsemassasi huonetyypissä Kylpylhotelli Santas. Huoneet ovat Superior huoneita, joista merinäköala.
Puolihoito, joka sisältää aamupalan ja yhden lämpimän aterian päivässä.
Opastuskierroksen Raippaluodossa.

Tutustuminen Anne Mattilan taidekahvilaan
Matkanjohtajan palvelut

Lisätietoja matkasta 045-8729543

 

 

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla kaavakkeella. 

Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

Hyvä tietää matkasta

 

-  Maakalla sijaitsee kaukana merellä ja välillä saattaa tuullakin, joten varaa lämmintä, sadetta ja tuulta pitävää vaatetusta.

 

Maksuehto

 

Matkan eräpäivä on 1.7.

 

 

Peruutusehdot

 

- Ennakkomaksua ei palauteta, mikäli matkustaja peruuttaa matkan. 

- Loppumaksun kuluton peruuttaminen on 43 vrk ennen matkaa.

Nimi  
Postiosoite  
Sähköpostiosoite  
Puhelinnumero  
Mistä nouset linja-auton kyytiin  
Mahdolliset ruoka-allergiat  
Mahdollisia lisätietoja  
Valitse 1h tai 2 huone  
Mahdollisen matkakaverin nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite, mikäli halutaan erilliset laskut