VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
HAAHKASAFARI BENGTSKÄRIN MAJAKALLA 16.5.

HAAHKASAFARI 16.5.Tämä keväinen matka vie meidät Bengtskärin majakalle ihailemaan Haahkojen kevätpuuhia ja samalla matkalla näet Suomen upeimman ja korkeimman majakan ja kuulet matkalla myös majakan historian.

Bengtskärin majakka on tunnettu runsaasta haahkakannastaan. Pienellä kalliosaarelle pesii perätin n. 400 haahkaa ja koska kalliosaari on pieni, niin haahkoja on saarella joka puolella. Voisi sanoa, että haahkat elävät rintarinnan. Haahkaemo on myös rohkea ja hautomavaiheessa se lähtee pesästä vasta, kun vaara on erittäin lähellä. Bengtskär kerää haahkoja luodolleen sekä sijainnin takia, että myös turvallisuuden. Koska ihminen on saarella, pysyvät haahkan vihollinen merikotka loitolla ja haahkat saavat pesiä luodolla rauhassa. 

Keväällä järjestetään saarelle muutama haahkasafari ja me lähdemme mukaan yhdelle niistä.

Samalla matkalla pääset tietysti tutustumaan myös Mahtavaan Bengtskärin majakkaan joka kohoaa ylväänä merestä yli 50 metrin korkeuteen. Pääset tutustumaan myös majakan sisätiloihin ja kuulet paikallisen oppaan kertomana majakan historian ja myös nykyisyyden.

Matkaamme Bengtskärin majakalle Käsnäsin satamasta Sissel laivalla. Vaikka merellä olisi kirpeä ilma, on veneessä mukavan lämmin.

Tämä matka sopii loistavasti niin linnuista, luonnosta, kuvauksesta, kuin myös majakoista kiinnostuneille, eli melkein meille kaikille.

Lähde sinäkin mukaan keväiselle Bengtskärin majakalla haahkoja kuvaamaan ja ihailemaan Suomen suurinta majakkaa.

Voit tutustua pariin ihastuttavaan videoon Bengtskärin majakan facebooksivuilla, jotka on kuvattu edellisiten vuosien haahkasafareilta. Tästä pääset videoihin
 https://www.facebook.com/pg/bengtskar/videos/?ref=page_internal

Matkaohjelma

16.5. 
Lähtö Tampereelta, Vanhan kirkon edestä klo 06.30

Tampereelta matka suuntautuu Turun tietä pitkin Käsnäsiin.
Käsnäsistä laiva Bengtskärin majakalle lähtee klo 11.00
Retken kesto on 6 tuntia ja palaamme Käsnäsiin n. klo 17.00
Tästä suuntaamme takaisin Tampereelle, jonne saavumme illan tunteina n. klo 21.00

Matkan hinta on 102 e
sisältäen

linja-automatkat
laivamatka Käsnäs-Bengtskär-Käsnäs
Opastus Bengtskärissä
Sisäänpääsy majakkaan
Keittolounas
Kahvi

Mikäli haluat laskun kirjeitse, on laskutuslisä  5e. Sähköpostilla laskutettaessa ei tule laskutuslisää.

Lisätietoja matkasta 045-8729543

MATKA ON PERUUTETTU KORONAVIRUKSEN VUOKSI

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu