VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
KIINA 18.-27.4.2020

KIINA 18.-27.4.2020

MATKAREITTI: Helsinki-Shanghai-Peking-Helsinki 
Lähde kanssamme seikkailemaan Kiinaan, tuohon kauko-idän jättiläiseen, joka kätkee sisälleen niin paljon. Matkamme alkuosan vietämme Shanghaissa, Kiinan suurimmassa kaupungissa, jossa asukkaita on yli 20 miljoonaa! Shanghaissa näemme vanhaa kaupunkia ja Yuyuan garden, jota sanotaan yhdeksi Kaakkois-Kiinan kauneimmaksi paikaksi. Puisto on perustettu n. 400 vuotta sitten Ming-dynastian aikana. Puiston taianomainen rauha onkin tarttuvaa. Pienen matkan päässä levittäytyy nykyaikaiset pilvenpiirtäjät, joista mahtavimman  World Financial centre Toweriin nousemme yli 400 metrin korkeuteen. Shanghaissa vieraillemme myös Zhujiajiao vesikaupungissa, joka on hyvin mielenkiintoinen paikka, vähän kuin Venetsia, jossa kanavat ja pienet kapeat kadut tuovat omaleimaisen tunnelman. 
Maailman vilkkain ostoskatu Nanjing Road saa innokkaimmankin shoppaajan haukkomaan henkeä.

Matkan toisen osan vietämme Pekingissä, jossa näemme Kiinan historian tärkeimmät maamerkit, Kiinan muurin, Taivaallisen rauhan aukion, kielletyn kaupungin. 
Pekingiin matkustamme junalla, joka on jo elämys sinällään. Kiidämme "tuulen nopeudella" luotijunalla läpi eteläisen Kiinan. Luotijunan nopeus nousee parhaimmillaan reilusti yli 300 km. 

Tämä matka on todellinen seikkailu, jossa pääsemme näkemään niin historian havinaa, kun nykyaikaisen elämänmenon.

Lähde sinäkin mukaan tälle ikimuistoiselle matkalle, jonka muisto säilyy mielessä pitkään, kenties koko loppuelämän! Tätä matkaa on vaikea sanoilla kuvata, se on itse nähtävä, koettava ja tunnettava.
Huhtikuun sää Kiinassa on keskimäärin miellyttävä Suomalaiselle matkaajalle. 

Matkamme vetäjänä ja oppaana toimii monilta matkoiltamme tuttu Songao, joka on Välimatkojen henkilökuntaa ja alkuperäisenä Kiinalaisena johdattaa sinut läpi upean matkan kertoen omakohtaisesti maan kulttuurista ja elintavoista. Songao opastaa luonnollisesti Suomen kielellä.

Matkaohjelma

18.4.

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöaulussa
klo 15.00-15.30
Lentomme lähtee Helsingistä klo 17.05.

19.4.

Saapuminen Shanghaihin kello 07.10. 
Lentokentältä kuljetus hotelliin, jossa jätämme laukkumme säilytykseen. Ensimmäisen päivän otamme rauhallisesti. Käymme haistelemassa kaupungin tunnelmaa. Teemme pienen kävelyretken Nangin Roadin ostoskadulle, jossa ihmettelemme maailman menoa ja ihmispaljoutta. Liikkeitä löytyy joka lähtöön ja jos et täältä löydä haluamaasi, et mistään. 

Iltapäivällä palaamme hotelliin. Ilta on vapaata aikaa ja menee varmasti lepäillessä matkan rasituksista palautuessa.
Lounas päivän aikana

20.4.

Aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan paremmin tähän metropoliin. Suunnistamme ensin Yuyuan-puiston gardeniin, joka rakennettiin 1500-luvulla Ming-dynastian valtakaudella. 1800-luvulla se rapistui, kunnes 1950 luvulla se päätetiin kunnostaa alkuperäiseen asuunsa. Puutarha on kuin rauhan tyyssija ja upea puutarha keskellä Sanghaita. Puutarhan jälkeen kävelemme vanhan kaupungin kujia ja katuja pitkin . Tämä on sitä vanhaa Shanghaita. Tästä otamme suunnan Bundille, joen rantaan, jossa vastapuolella loistavat toinen toistaan upeammat pilvenpiirtäjät ja silhuetti joen pinnasta jää mieleesi. Ylitämme joen ja vierailemme World Financial towerissa, jonka kohoaa yli 400 metrin korkeuteen. Käymme näköalatasanteella ja täällä koet huimaavan hetken. Kävelet lasilattialla ja suoraan alaspäin on satoja metrejä. Tuntuu, kuin kävelisit ilmassa. Shanghai levittäytyy edessäsi. Tornissa käynnin jälkeen teemme joella pienen risteilyn ja katsomme maisemia joelta päin.
Täältä palaamme hotelliimme ja sinulla on iltapäivä ja ilta aikaa omatoimiseen kuljeskeluun.
Lounas päivän aikana.

21.4.

Lähdemme kohti vesikaupunkia. Zhujiajiao odottaa meitä n. tunnin ajomatkan päässä. Vesikaupungin alue on hyvin mielenkiintoinen kokonaisuus lähellä Shanghaita. Kapeat kadut ja kanavat tuovat mieleen Venetsian. Tässä vanhassa kaupungissa nousemme veneisiin, joilla pääsemme pienelle jokiristeilylle ja saamme jälleen uuden tunnelmapalan. Syömme myös lounaan tässä kaupungissa. Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin hotellin.


22.4.

Aamupalan jälkeen siirtyminen rautatieasemalle, josta lähdemme luotijunalla kohti Pekingiä. Tämä runsaan 1100 km matka taittuu n. 5 tunnissa, joten hurjaa vauhtia pääsemme kulkemaan läpi eteläisen Kiinan. Maisemat vaihtuvat vauhdilla ja jo matkalla olo on todellakin tässä tapauksessa elämys.
Saavumme iltapäivällä Pekingiin, jossa kirjautuminen hotelliin. 
Lounas päivän aikana.


23.4. 

Aloitamme laajemman tutustumisen Kiinan pääkaupunkiin. 
Vierailemme mm. Taivaallisen rauhan aukiolla, tuolla jättimäisellä aukiolla, jonka pinta-ala on peräti 440 000 neliömetriä.  Vierailemme Mao Zedongin mausoleumissa. Tämän jälkeen vierailemme myös kielletyssä kaupungissa, johon pääsemme taivaallisen rauhan aukiolta. Kielletty kaupunki on palatsialue, joka oli aikoinaan keisarin asuinalue ja hallinnollinen keskus.  Lounas päivän aikana.


24.4.

Aamupalan jälkeen nousemme linja-autoon ja otamme suunnaksi Kiinan muurin, tuon jättimäisen rakennelman, joka perinteisesti sanotaan olevan ainoa rakennus maailmassa, jonka voi nähdä avaruudesta paljain silmin. Kiinan muurin sanotaan olevan uusien tutkimusten mukaan jopa 20 000 km pitkä. Sitä alettiin rakentamaan jo 200 eaa. Muurin tarkoitus oli suojata Mongolien hyökkäykseltä pohjoisesta. Käymme myös muurin päällä kävelemässä ja ihastelemassa tätä uskomatonta rakennelmaa. Iltapäivällä palaamme takaisin kaupunkiin. Lounas päivän aikana 

25.4.

Tämän päivän ohjelman kuuluu mm. vierailu Taivaan Temppelissä, joka on temppelikompleksi, missä keisari kävi uhraamassa taivaan jumalille. Se valmistui 1420 Ming-dynastia keisari Yonglen valtakaudella, jota pidetään Ming-dynastian vaikuttavampana keisarina. Piipahdamme myös kuuluisalla silkki kadulla. Alkuperäinen silkki markkina-alue on purettu, mutta tilalle on rakennettu lasipalatsi, jossa ovat silkkimarkkinat .


26.4.

Tämä päivä on varattu omatoimiseen tutustumisaan Pekingiin. Mahdollisuuksia on valtavasti. Näe ja koe uusia asioita pääkaupungin vilinässä omaan tahtiin.

Päivän kruunaa yhteinen lähtöillallinen, jossa syömme Pekingin ankkaa perinteiseen tapaan.

27.4.

Seikkailumme Kauko-idässä tällä erää päättyy tähän päivään.

Aamupäivällä siirrymme linja-autolla lentoasemalle, jossa meitä odottaa niin kaunis sinivalkoinen lentokone, jolla Finnair tuo meidät takaisin kotimaahan.

Lähtöaika Pekingistä on klo 10.55 ja Helsinkiin saavumme mukavasti iltapäivällä klo 14.25. varmasti miljoona kokemusta rikkaampana.

MATKAN HINTA

1975e/ henkilö /2h huoneessa
2325e /henkilö / 1h huoneessa


Viisumin hinta 145e 

Liittymäkuljetus Tampereelta 50 e (menopaluu)
(edellyttää vähintään 10 henkilöä)

matkan hinta sisältää:

Reittilennot Helsinki-Shanghai. ja Peking-Helsinki
junaliput Shanghai-Peking
8 hotelliyötä valitsemassasi huonetyypissä
Puolihoito, johan sisältyy aamupala ja yksi lämmin ateria päivässä.
Sisäänpääsymaksut kaikkiin ohjelmassa mainittuihin kohteisiin. 
Kiinan ja Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut.


Myymme myös ns. nais- ja miespaikkoja, jolloin yksin matkustava voi jakaa huoneen toisen yksin matkustavan kanssa. Mutta mikäli huoneeseen ei löydy toista henkilöä, on matkustajan velvollisuus ottaa 1h-huone.


Ilmoittaudu mukaan alla olevalla kaavakkeella. Samalla kaavakkeella voi ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

Listätietoja matkasta : 045-8729543KIINAN KEVTMATKA 2020
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Syntymäaika  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Haluan liittymäkuljetuksen Tampereelta, vastaa silloin kyllä. Hinta on 50e
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri, kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu