VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
KORKEARANNIKKO 8.-11.7.

RUOTSIN KORKEARANNIKKO 8.-11.7.

UUMAJA, KRAMFORS


 
Huippusuositut matkamme Valassaarten maailmanperintökohteeseen saa jatkoa Ruotsin puolen maailmanperintökohteessa. Korkearannikko on suora jatkumo Valassaarista. Korkearannikko eroaa kuitenkin maisemaltaan täysin Suomen vastaavasta. Nimensä mukaisesti rannikkoa leimaavat huomattavan korkea rantaviiva ja siihen liittyvät upean jylhät maisemat. Maailman korkeimmaksi mitattu rantaviiva on yli 280 metriä merenpinnan yläpuolella. Rantaviivan erottuminen oli yksi tärkeimmistä tekijöistä, miksi Korkearannikko valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi.  Tällä Matkalla näemme runsaasti erilaisia luontokohteita. Nousemme hissillä ihailemaan maisemia korkeimmalta huipulta, josta aukeavat upeat näkymät ympäri korkearannikkoa. Kuljemme luontopolkuja, joissa näemme ja koemme tarkemmin Korkearannikon maailmanperintökohdetta. Vierailemme idyllisissä kalastajakylissä,  näemme sillan, joka on kuin Golden gate ja paljon paljon muuta.
Tänä vuonna käymme myös Ruotsin toiseksi korkeimmalla paikalla sijaitsevalla majakalla, eli Högbundenilla, jonne matkaamme laivalla. Jo matka Korkearannikolle irrottaa arjesta Vaasasta Uumajaan kuljettavan merimatkan aikana. Oppaanamme on Valassaarten retkiltä tutuksi tullut Vesa, jonka kertomukset ja tarinat alueesta on mukaansatempaavia.  


 
T
Tämä matka on katsaus upeaan korkearannikkoon, joka ei ole niin kaukana kuin luulisi.
Lähde sinäkin kesämatkalle nauttimaan ja ihailemaan näitä maisemia.

MATKAOHJELMA

KE 8.7.

Lähtö Tampereelta klo 09.30
Tästä suuntaamme Vaasaan ja Wasalinen laiva lähtee klo 14.30 Merimatka Uumajaan alkaa.  Uumajaan saavumme klo 18.00 ja lähdemme kohti korkearannikkoa. Ensimmäisen yön vietämme Örnsköldsvikissä.

TO 9.7.

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen ensimmäinen kohteemme on Skuleberget, missä pysähdymme Höga Kustenin luontokeskuksessa. Täällä nousemme ylös Skulebergetin huipulle, jossa upeat maisemat yli korkearannikon ovat vertaansa vailla. Teemme pienen kävelyn luontopolkua pitkin. Huipulla on myös mahdollisuus käydä kahvilassa maisemien ihailun lomassa. Suunnitelman mukaan teemme niin, että kaikki nousevat ylös hissillä ja halukkaat voivat vähän patikoida ja tulla alas kävelemällä.

Huipulla käynnin jälkeen teemme vielä lyhyen tutustumisen Skuleskogen kansallispuistoon, jossa teemme myös parin tunnin kävely. Tälle päivälle mahtuu vielä mielenkiintoinen kohde ja kuten sanotaan tv:stä tuttu, eli näemme upean sillan jonka esikuvana on ollut itse Golden gate ja todellakin-se muistuttaa kyllä esikuvaansa.
Tämän jälkeen ajamme hetken matkaa ja saavumme Kramforsiin. Majoittuminen ja lounas.
Ilta vapaata aikaa tutustua Kramforsin keskustaan.
PE 10.7.

Hotellissa nautitun aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan Ruotsin toiseksi korkeimmalla paikalla sijaitsevaan majakkaan, joka on Högbundenissa. Ajamme linja-autolla merenrantaan, jossa meitä odottaa laiva, jolla matkaame kappaleen verran merellä, ennen rantautumista majakkasaareen Majakalle nousu on kohtuullisen jyrkkä, joten se vaatii hivenen ponnistelua, mutta ylhäällä on sitten erinomaiset näkymät merelle. Palaamme takaisin ja ihailemme vielä kalastajakylää. Vielä ennen paluuta Uumajaan, käymme Norrfällsvikenin luontopolulla, jonka varrella näemme rannikkoa, kulttuurihistoriaa, vanhan sataman ja suuren pirunpellon yms.

Päivä on jo pitkällä iltapäivän puolella, kun on aika suunnata linja-auton nokka kohti Uumajaa ja majoittumiseen. Ilta aikaa tutustua Uumajan kaupunkiin jossa myös riittää katseltavaa yllin kyllin.
LA 11.7.

Aamupalan jälkeen siirtyminen Uumajan satamaan josta laiva kohti Vaasaa lähtee klo 11.15. Laivalla ruokailu. Saavumme aikataulun mukaan Vaasaan klo 15.45. Matka jatkuu kohti Tamperetta, jonne saavumme n. klo 20.00  Helsinkiin n. 22.30-23.00.

MATKAN HINTA

TAMPEREELTA

450€ 2h-huoneessa/henkilö
545€ 1h-huoneessa/henkilö

HELSINGISTÄ

500€ 2h-huoneessa/henkilö
595€ 1h-huoneessa/henkilö


hintaan sisältyy:
Linja-automatkat
Laivamatkat Vaasa-Uumaja-Vaasa
3 hotelliyötä valitussa huonetyypissä
Puolihoito, johon sisältyy aamupala ja yksi lämmin ateria päivässä.
Hissinousu Skulebergetin huipulle.
Laivamatka Högbundenin majakkasaarelle.
Maailmanperintökohteen kierroksella oppaan opastus
Matkaohjelmassa mainittujen käyntikohteiden sisäänpääsymaksut.


Lisätietoja matkasta puh. 045 872 9543

Voit ilmoittaaa samalla kaavakkeella myös mahdolliset matkakaverit.


 
KORKEARANNIKKO 8.-11.7.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitioimipaikka  *
Puhelin  *
Syntymäaika  *
Valitse huonetyyppi 1H TAI 2H HUONE  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdollisten matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite mikäli eri, kuin ilmoittajan
mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdolliset terveiset matkanjärjestäjälle
* Pakolliset kentät
 
 
 
VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu