VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
KOTKA RANKKI 14.-15.7.

KOTKA RANKKI  14.-15.7.


OHUTTA YLÄPILVEÄTämä on varmasti se yksi tunnetuimmista radion merisään lauseista. Mutta mitä tuo lause oikeastaan kätkee sisälleen ja mikä on Kotka Rankki. Yllä oleva kuva on Rankin ilmakuva, mutta ei sekään kovin paljon selitä, mutta me lähdemme tällä matkalla ottamaan selvää matkustamalla porukalla Kotka Rankkiin. Tällä reissulla on toki paljon muutakin saatu mahdutettua mukaan ja oikeastaan tämä on kahden erillisen päivän seikkailu Loviisan ja Kotkan seuduilla.

Ensimmäisenä päivänä tutustumme Malmgårdin kartanoon, joka seisoo uhkeana nykyisen Loviisan alueella. Täällä pääsemme tutustumaan kartanoon opastetulla kierroksella. Malmgårdin lisäksi päivään kuuluu myös opastuskierros Loviisan kaupungissa, jossa näemme hienosti säilyneen vanhan kaupungin ja paljon muuta. Ensimmäisen päivän päättää vierailu upeassa Merikeskus Vellamossa Kotkassa.

Matkan toisena päivänä teemme veneretken Kotka Rankkiin, joka tule meille tutuksi ja näemme, onko ohutta yläpilveä tällä kertaa taivaalla.

Paljon mahtuu kohteita ja nähtävyyksiä kahteen päivään, joten lähde mukaan kesäiseen Loviisaan ja Kotkaan.

MATKAOHJELMA

14.7. Lähtö 

Klo 07.00 lähdetään Tampereen keskustorilta. Huomio, että myös Ylöjärveltä ja Nokialta pääsee kyytiin. 
Tampereelta suuntaamme Lahden kautta kohti Malmgårdin kartanoa. Pääsemme tutustumaan kartanoon itsensä kreivi Creuzin opastamana. Kartano on alusta saakka ollut saman suvun hallussa. Kreivi esittelee hulppean kartanonsa.
Tämän jälkeen on mahdollista tehdä ostoksia kartanon puodissa, jossa on monelaista oman tilan tuotteita. Matka jatkuu Loviisaan, jossa tapaamme paikallisen oppaan ja kierrämme linja-autolla Loviisan nähtävyyksiä ja saattaapa olla, että jossakin kohtaa hieman jalkaudummekin.  
Loviisan jälkeen otamme suunnan kohti Kotkaa, jonne on runsaan puolen tunnin matka. Ohjelmassa on seuraavaksi lounas. Tämän jälkeen vierailemme vielä upeassa Vellamon merikeskuksessa, joka on upeasti rakennettu taideteos Kotkan satamassa. Täällä pääsemme näkemään keskuksen näyttelyitä ja ihmettelemme rakennuksen arkkitehtuuria. 
Päivä on jo vierähtänyt pitkälle iltapäivän puolelle ja on aika suunnata hotelliin. Kirjautumisen jälkeen jokaisella on mukavasti aikaa tutustua Kotkan kaupunkiin omatoimisesti.

15.7.

Hotellissa syödyn aamupalan jälkeen suuntaamme satamaan, jossa nousemme laivaan ja lähdemme kohti Kotka Rankkia, tuota niin kuuluisaa saarta, josta tiedämme kenties vielä niin vähän. Noin tunnin merimatkan jälkeen rantaudumme Rankin satamaan. Rankki on tietysti paljon muutakin kuin sääasema. Se oli itse asiassa suljettu sotilassaari 2015 saakka ja tämä näkyy ja kuuluu täällä vielä tänäkin päivänä. Opastus kestää n. 1,5-2 tuntia ja kävelymatkaa kertyy 2,5 km. Kierroksen aikana tutustumme kuuluisaan sääasemaan, tykkiin ja vanhaan puukasarmiin. Kuulemme myös Talvisodan torjuntavoitoista ja Suursaaren valloituksesta. Ihailemme upeita maisemia ja saaren kaliorantoja. Paljon mahtuu opastuskierrokselle ohjelmaa. 
Nautitaan kesäpäivästä leppoisasta merituulesta.

Iltapäivällä palaamme takaisin Kotkaan ja otamme suunnaksi Tampereen. Ajamme jälleen Lahden kautta ja pidämme matkalla myös tauon. Saavumme Tampereelle illalla n. 19.30-20.00 
"Kotka Rankki, ohutta yläpilveä" mielessämme.

MATKAN HINTA 

265 e 2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisähinta 45 e


MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

Linja-automatkat
Malmgårdin kartanon sisäänpääsy ja opastus
Loviisan opastuskierros
Merimatka Kotka Rankkiin
1 yö Sokos hotelli Seurahuoneessa
Puolihoito, joka tarkoittaa aamupalaa ja yhtä lämmintä ateriaa päivässä.
Matkanjohtajan palvelut


Lisätietoja matkasta 045-8729543

Ilmoittaudu mukaan kaavakkeella


Kotka Rankki
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri, kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät
VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu