VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
LOFOOTIT 4.8.-10.8.2020

LOFOOTIT 4.-10.8.2020


Kesäinen Norjan matka vie meidät upeille Norjan Lofooteille. Lofootit sijaitsevat Pohjois-Norjassa ja työntyvät pitkänä niemekkeenä Norjan merelle. Lofooteille on tyypillistä jylhät tunturit, kuvaukselliset kalastajakylät tuntureiden välissä ja kiemurtelevat tiet, jotka tarjoavat toinen toistaan upeampia maisemia saarta kiertäessämme. Ajamme Lofooteille Ruotsin halki ja pääsemme tutustumaan myös Kiirunan kaupunkiin keskellä Ruotsin lappia. Viivähdämme Lofooteilla parin päivän ajan. Ajamme saarella tutustuen niin suurempiin taajamiin kuin myös pieniin kalastajakyliin vuonojen kainalossa.

Lofooteilta palatessamme ylitämme lautalla vuonon ja näemme vielä Norjan mantereen puolella jylhiä vuoristomaisemia.
Ruotsin puolelle tulemme Junkerdalenin upeiden maisemien kautta ja ajamme Ruotisin poikki. Yövymme Ruotsin puolella Arjeblogissa, missä pääsemme tutustumaan myös ainutlaatuiseen hopeamuseoon. Suomen puolelle tulemme Haaparannan kautta.


 

Lähde kokemaan Norjan jylhän kauniit Lofootit
mukavasti Välimatkojen kanssa.

MATKAREITTI: HELSINKI-TAMPERE-JYVÄSKYLÄ-LOFOOTIT


MATKAOHJELMA:

TI 4.8.

Lähtö
klo 5.15. Helsinki, Kiasma
Klo 08.00 Tampere Vanhan Kirkon edestä, keskustori.

Tästä matkamme suuntautuu kohti pohjoista. Pidämme matkalla sopivasti taukoja ja myös ruokailu kuuluu ohjelmaan. Saavumme myöhään iltapäivällä Kemiin, jossa vietämme ensimmäisen yön Scandic hotellin

KE 5.8.

Aamupalan jälkeen matkamme jatkuu.
Ensimmäinen pysähdyksemme on Kukkolaforsenilla, jossa pääsemme läheltä ihastelemaan kosken pauhuja.
Kukkolaforsen ja Kukkolankosket sijaitsevat vastakkaisilla rannoilla ja tällä kertaa pysähdymme Ruotsin puoleisella rannalla. Täältä matkamme jatkuu Ruotsin suurten erämaiden poikki. Pysähdys Kiirunassa, jossa tutustumme kaupunkiin ja Kiirunan kirkkoon. Kiirunassa myös ruokailemme. Kiirunasta matka jatkuu kohti korkeatunturialuetta ja iltapäivällä saavumme Narvikiin, jossa majoitumme. Narvikissa nousemme kaapelihissillä kaupungin vieressä kohoavalle tunturille, jossa upeat maisemat avautuvat eteemme.

TO 6.8.

Aamupala
Matkamme jatkuu kohti Lofootteja, jonne ajamme E10-tietä pitkin merenalaista tunneleita ja siltoja pitkin. Saavumme iltapäivällä Svolvaeriin. Majoittuminen Thon hotel Lofoten 
Illallinen hotelissa.

PE 7.8. 

Aamupala.
Lähdemme tutustumaan tarkemmin Lofooteille, käymme mm.  ja mielenkiintoisessa Henningsvaerin kalastajakylässä. Näemme paljon upeita maisemia ja kalastajakylien elämää, pieniä lahtia, korkeita tuntureita ja paljon muuta. Illaksi palaamme jo tutuksi käyneeseen hotelliin. Lounas hotellilla.


LA 8.8.

Aamupala.
Ajamme kappaleen matkaa vielä Lofooteilla ja ylitämme länsivuonot. Mantereen puolelle pääsemme kokemaan jylhiä vuoria ja korkeuseroja, kun välillä noustaan vuoristoon ja sitten seuraavassa hetkessä laskeudutaan alemmas. Junkerdalin kohdalla käännymme Ruotsiin ja matkaamme Läpi Ruotsin. Emme kuitenkaan aja koko Ruotsia läpi päivässä, vaan tänään pysähdymme Arjeblogissa, jossa vietämme yön.

SU 9.8.

Aamupala.
Aamulla tutustumme Arjeblogin hopeamuseoon. Tutustumisen jälkeen näemme vielä yhden Euroopan suurimmista koskista ja myöhään iltapäivällä saavumme Haaparantaan, jossa yövymme kaupunkihotellissa. Päivän aikana ruokailu, kosken läheisyydessä.

MA 10.8.

Aamupala.
Tänään matkaamme kohti etelää ja saavumme alkuillasta Tampereelle ja tästä vielä kappaleen verran matkataan Helsinkiin, jonne tulemme m illalla. 


Paljon on matkalla ohjelmaa ja nähtävää.
Lähde sinäkin kokemaan Lofootit unohtamatta Ruotsin ja Norjan upeita tunturimaisemia.

MATKAN HINTA

Tampereelta

935 € 2H-HUONEESSA/HENKILÖ
1115 € 1H-HUONESSA/HENKILÖ


Helsingistä

985 € 2H-HUONEESSA/HENKILÖ
1165 € 1H-HUONEESSA/HENKILÖ


HINTAAN SISÄLTYY

LINJA-AUTOMATKAT
6 HOTELLIYÖTÄ
AAMUPALAT HOTELLISSA
YKSI LÄMMIN ATERIA PÄIVÄSSÄ 
ARJEPLOGIN HOPEAPAJAN SISÄÄNPÄÄSYMAKSU JA OPASTUS
LAUTTAMATKAT NORJASSA
MATKANJOHTAJAN PALVELUT

ilmoittaudu seuraavalla lomakkeella. Samalla lomakkeella voi ilmoittaa mukaan myös mahdollisen matkakaverin.


LOFOOTIT 4.8.-10.8.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
MIstä nouset linja-auton kyytiin  *
Syntymäaika  *
Mahdollisen matkakaverin nimi
Mahdolliset ruoka-allergiat
Matkakaverin laskutussoite, jos eri, kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE