VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
PATIKOINTIA HOSSA JA POSIO 1.-6.9.

PATIKOINTIA HOSSA JA POSIO

Iso-Syöte-Korouma-Riisitunturi-Julma-Ölkky-Hossa


Syksyn uutusmatka vie meidät patikoimaan Hossan, Posion ja Kuusamon alueilla. Tutustumme hienoihin luontokohteisiin eri paikoissa. Suomen 100-juhlavuoden kunniaksi avattu Hossan kansallispuisto tulee myös nähdyksi. Lisäksi näemme Iso-Syötteen maisemat, pääsemme patikoimaan Korouaman kanjonissa ja nousemme Riisitunturin huipulle. Yöt vietämme hotelleissa eri paikkakunnilla. Tämä retki on laajahko kattaus eri patikointikohteita Peräpohjolassa. Reiteillä on jonkin verran korkeuseroja, mutta normaalikuntoinen, ulkoileva henkilö selviää reiteistä hyvin. 

Matkaohjelma

Lähtö 1.9.
Helsinki, Kiasman edestä klo 04.00
Tampere klo 06.30
Tästä suuntaamme Tuusulan ja Hyvinkään kautta Tampereella koukaten kohden Jyväskylää, josta ajamme Ouluun, josta on  parin tunnin matka Iso-Syötteelle, joten saavumme kohteeseen mukavasti iltapäivän puolella. Iso-Syötteeellä meille on varattuna kelomökit, joihin majoitumme. Pieni levähdys ja vielä illan suussa teemme kävelyretken Iso-Syötteen huipulla. Kävelyretken aikana nautimme myös nokipannukahvit, joten iltakahvit tulevat myös mukavasti juotua upeista maisemista nauttien.

2.9.
Aamupala hotellin ravintolassa.
Lähdemme jatkamaan matkaa seuraavaan kohteeseen.
Tänään näemme hämmästyttävän Korouman rotkon, jossa pääsemme kävelemään ja näkemään rehevän laakson ja jyrkän rotkon reunukset. Talvisin täällä on Suomen ainoa jäätikköreitti. 
Korouamassa on kohtuullisen suuret korkeuserot, joten se kannattaa huomioida. 
Patikoinnin jälkeen ajamme Kuusamoon ja yövymme seuraavat kaksi yötä Rukahovissa. Illalla voit vielä omatoimisesti tutustua Rukan ympäristöön ja vaikka kavuta vaaran laelle, jost virtaa riittää.
Päivän aikana ruokailu.

3.9. 
Aamupala hotellissa
Tänään lähdemme valloittamaan Riisitunturin. Ajomatka on n. 40 minuuttia, joten aivan lähellä Rukaa tämä tunturi sijaitsee.
Valitsemme reitin, jonka pituus on n. 12 km. Reitti kulkee tunturihuippujen, rinnesoiden ja metsien kautta. Reitillä on myös päivätupa ja hyviä taukopaikkoja, jossa voi vaikka makkarat paistaa. 
Reittiin menee aikaa n. 5 tuntia. Palaamme takaisin Rukahoviin ja ilta vapaata aikaa omiin aktiviteetteihin. Päivän aikana ruokailu.

4.9. 
Aamupala hotellissa
Tänään siirrymme Hossan kansallispuistoon, joka avattiin virallisesti Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Hossan kansallispuistossa on monta hienoa nähtävyyttä. Tänään Kuusamosta tullessamme tutustumme kuuluisaan Julma-Ölkyn kanjonijärveen. Teemme järvellä veneretken, jonka aikana pääset kuvaamaan jyrkkiä, korkeimmillaan n. 50 metriä korkeita jyrkänteitä. Veneretken jälkeen lähdemme vielä kiertämään kävellen järven ja näet maisemat ylhäältä käsin. Korkeuseroa läytyy järven ympäri kohtuullisen paljon.
Patikoinnin jälkeen ajamme Hossan järven rantaan, jossa majoitumme hotellitasoisiin mökkeihin, jotka sijaitsevat keskellä metsää, mutta niistä näkyy Hossan järvi ja tunnelma on todella hieno metsän keskellä. Päivän aikana myös ruokailu.

5.9. 
Aamupala
Tänään tutustumme lisää Hossan. Teemme patikointiretken, jonka aikana näet Hossan tunnetuimman nähtävyyden, eli kalliopiirustukset. Patikointi vie aikaa n. 3-4 tuntia. 
Iltapäivällä palaamme takaisin lomakeskukseen, jossa ruokailu. Iltapäivä ja ilta muuten vapaata, mutta mikä halukkuutta riittää, voimme tehdä vielä yhdessä lyhyemmän lenkin Hossan kansallispuistossa, lähellä majapaikkaamme.

6.9.
Aamupala
Tänään on paluu kotiseuduille. Saavumme Tampereelle ja Helsinkiin illansuussa. Päivän aikana pidämme taukoja ja myös ruokailu kuuluu päivän ohjelmaan.


MATKAN HINTA

740 e 2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu on 195 e

Helsinki-Tampere väliltä lähtevien hinta on 790 e 2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu on 195 e

MATKAN HINTAAN SISÄLTYY

Linja-autokuljetukset
5 hotelliyötä valitsemassasi huonetyypissä
Puolihoito, joka tarkoittaa aamupalaa ja yhtä lämmintä ateriaa päivässä
Opastettu huippukierros
Nokipannukahvit 
Julma-Ölkyn veneretki
Ohjelmassa mainitut patikointiretket

Lisätietoja matkasta   045-8729543           www.valimatkat.fi

PATIKOINTIMATKA HOSSA
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE