VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
POHJOIS-NORJAA PATIKOIDEN 22..-28.6.

POHJOIS-NORJAA PATIKOIDEN 22.-28.6.


 


Lähde kokemaan Pohjois-Norjan rannikkoseutuja. Viikon aikana patikoimme ja kuljemme eri kohteissa upeista maisemista nauttien. Teemme vuosittain Norjaan useita matkoja. Tämä matka vie meidät astetta pidemmälle Norjan maaperään tutustumaan kokemaan luontoa lähempänä.
Viime keväänä teimme vastaavan reissun ja silloin tuli toiveita, että tutustuisimme paremmin Senjan saarelle patikoiden ja kyllä, se on aivan uskomattoman kaunis saari, osittain vielä hyvin rauhallinen, mutta ne maisemat, ne ovat vertaansa vaille! Otimme vinkeistä vaarin ja tällä kertaa patikoimme myös Senjan saarella.

Mutta tällä reissulla pääsemme patikoimaan myös jylhien Lyngenin Alppien maisemissa ja patikoimme aivan jäätikön reunalle joka mahtavuudessaan on tietysti kokemus vailla vertaansa.
Täällä näet myös, miten ilmastomuutos on vaikuttanut ikijäätiköihin.

Ajamme linja-autolla rannikkoreittiä Kilpisjärveltä Lyngenin alppien kautta Tromssaan ja sieltä Senjan saarelle, jota todellakin sanotaan yhdeksi Norjan kauneimmaksi saareksi. 
Seljalla tutustumme saaren tärkeimpiin nähtävyyksiin ja voimme ihailla upeata Norjan merta useilla paikoilla. Ajamme yhtä Norjan kansallista matkailuteistä, johon on valittu Norjan upeimpia maisemia ja teemme täällä myös patikoinnin, jossa pääsemme ihailemaan maisemia vielä eri näkövinkkelistä.

Olemme valinneet patikointireissut niin, että ne ovat enimmillään vaikeusasteeltaan 3-luokan patikointeja luokkien ollessa 1-5. Eli patikoinnit ovat siis keskivaiheilla. Eli jätämme tällä retkellä kaikki vaikeimmat vaellukset hyvin jyrkillä rinteillä väliin ja keskitymme enemmän hieman helpompiin reitteihin, joissa näemme kuitenkin upeita maisemia polkujen varsilla ja pääsemme nauttimaan Norjan mahtavasta luonnosta.

Patikoinnit sopivat kaikille, jotka omaavat peruskunnon kävelemiseen. Mitään huippukuntoa et tarvitse, mutta kohtuullinen kunto on kuitenkin hyvä omata. Patikointireitit ovat pituudeltaan n. 7-14 km, joten päivämatkat eivät ole järin pitkiä. Toki korkeuseroa löytyy kohtuullisesti osasta reiteistä, joka tarkoittaa, että aikaa kuluu retkille enemmän, kuin suoralla tiellä kävellessä.  Patikoinnit sopivat eri kuntotason omaaville, sillä retkillä kovakuntoiset voivat kulkea omaan tahtiin ja matkanjohtaja tulee viimeisenä perässä rauhallisemmin etenevien kanssa. 


Lähde mukaamme kokemaan ja näkemään Norjan hienoa rannikkoseutuja.
Vielä ennen matkaa, tulet saamaan tarkemmat reittikuvaukset.

Seuraavassa kuitenkin listattuna suunnitellut reitit:

23.6. Kilpisjärvi, vaihtoehtoisia patikointeja, voit valita mm. Saanan valloituksen, Pikku-mallan huiputuksen tai jonkun maan valitsemasi reitin.
24.6.. Lyngenin alpit, jäätikkö
25.6. Tromssan alueella patikointi tai kaupunkiin tutustuminen (vapaavalintainen)
26.6. Senjan saarella patikointi

MATKAOHJELMA

22.6. LÄHTÖPÄIVÄ

Aamuvarhaisella lähdemme liikkeelle kohti pohjoista.
Helsingistä lähtö klo 04.30.
Tampereelta klo 07.00

Helsingistä ajamme tarvittaessa Tuusulan kautta Tampereelle. Tampereelta matkamme suuntautuu Jyväskylän ja Oulun kautta Leville, jossa vietämme ensimmäisen yön. Pidämme matkalla sopivasti taukoja ja päivään mahtuu myös ruokailu. Saapuminen Leville on myöhään illalla. Yöpyminen Sokoshotellissa.

23.6.

Aamupalan jälkeen suuntaamme Kilpisjärveä kohden, jonne saavumme puolen päivän aikaan. Majoittuminen tai mikäli huoneet eivät ole vielä valmiit, niin jätämme matkatavarat säilytykseen ja on mahdollisuus ensimmäiseen patikointiin. Kilpisjärvellä on vaihtoehtoja runsaasti, joten täällä jokainen voi tehdä haluamansa lenkin. Mahdollista on esimerkiksi valloittaa Saana, jonka laelta aukeaa mahtavat maisemat kilpisjärvelle ja pitkälle Suomen, Ruotsin ja Norjan tuntereille tai lähde vaikka Mallan kansallispuistoon patikoimaan tai valitse jokin toinen reitti Kilpisjärven maisemissa. Ruokailemme patikoinnin jälkeen. Majoittuminen on retrohenkisessä Laplands hotelli Kilpiksellä.

24.6.

Aamupalan jälkeen lähdemme kohti Norjan maisemia.
Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka lähellä Suomen rajaa on jäätiköitä. Ne todellakin ovat lähellä, jo n. tunnin ajomatkan päästä saavumme Skibotniin, josta suuntaamme ensimmäiseen kohteeseen, eli Lyngenin alpeille. Täällä patikoimme aina jäätikön reunalle saakka. Päivän patikointi on pituudeltaan n. 14 km ja käännöspaikka on jäätikön reuna, joka on mykistävä kokemus. Upeita kuvia saat roppakaupalla. Vaellus on jo pituudeltaan kunnon retki, joka myös vie päivästä suuren osan. Nautimme maisemista kaikessa rauhassa ja palaamme lähtöpisteeseen, jossa linja-auto odottaa meitä. Ajamme Lyngenin alppimaisemissa kohti Tromssaa, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Hotellissa ruokailu. 
Tällä retkellä vietämme vain yhden yön Tromssassa. Illalla voit käydä omatoimisesti tutustumassa Tromssan keskustaan. Kaupunkia sanotaan pohjolan Pariisiksi monestakin syystä. Yksi syy on se, että kaupunki on hyvin eläväinen ja siellä on runsaasti kahviloita, joissa voit käydä istumassa ja ihmettelemässä maailman menoa.


25.6.

Tänään on vuorossa päivä, jolloin voit valita, lähdetkö patikoimaan Tromssan lähettyvillä olevalle reitille vai haluatko ottaa rennommin  ja jäädä tutustumaan Tromssan kaupunkiin. Valinta on sinun, sillä molemmat ovat mahdollisia. Teemme patikoinnin Tromssan alueella ja koukkaamme palatessamme hakemaan ne mukaan, jotka eivät lähde patikoimaan ja suuntaamme seuraavaksi pariksi päiväksi kohti Senjaa. Ajamme Tromssasta Senjan saareen, jota sanotaan Norjan yhdeksi kauneimmista, jollei kauneimmaksi saareksi.
Täällä yövymme Finnsnesissä, jota sanotaan Senjan portiksi.  26.6.

Tänään tutustumme satumaiseen Senjaan. Ajamme kansallista matkailutietä pitkin, joita Norjassa on yhteensä 18. Senjan saaressa on uskomattoman kauniita paikkoja sopivasti saaren halkovan tien varrella ja tietysti näihin kohteisiin myös pysähdymme. Lohikäärmeen hampaat on varmasti yksi kuvatuimmista kohteista, mutta saarelta löytyy myös todella kuvauksellisia hiekkarantoja ja näköalapaikkoja.  Aivan kuin tässä ei olisi jo tarpeeksi, niin teemme myös näissä maisemissa patikoinnin. Nousemme ylös vuoristoon ihailemaan näitä kauniita vuoristo- ja vuonomaisemia. 
Myöhään iltapäivällä palaamme hotelliin, jossa myös ruokailemme.


27.6.

Tänään suuntaamme aamupalan jälkeen auton kohti Haaparantaan, jonne saavumme illalla. Matkalla pysähdymme Kiirunassa, ruokailemme ja tutustumme kaupungin mielenkiintoiseen kirkkoon. Kiirunan keskustaa ollaan siirtämässä seuraavan parinkymmenen vuoden aikana pois, koska massiiviset kaivokset ulottuvat kaupungin alle. Keskustan siirto on jo alkanut pari vuotta sitten ja sitä tehdään jatkuvasti.

28.6.

Aamupalan jälkeen suuntaamme kohti kotiseutujamme. Saavumme illan tunteina Tampereelle ja tovin päästä Helsinkiin.
Päivän aikana ruokailu.


Matkasta on hyvä tietää muutama asia

Matkan aikana on varsinaisia patikointipäiviä 4, muina päivinä pienempiä kävelyretkiä maisemakohteissa.
Patikointien pituudet ovat 7-17 km
Reitit kulkevat maastoissa, joissa on korkeuseroa runsaasti, mutta tällä retkellä emme kulje korkeimmissa kohteissa, max. korkeusero on n. 500-600m. 
Kohtuullinen kävelykunto on hyvä omata, mutta normaalisti liikkuva ja retkeilevä henkilö pärjää mainiosti tällä reissulla.
Patikoinneissa voi omalla vastuulla kulkea omaan tahtiin. Ryhmän viimeisenä tulee aina matkanjohtaja.
Patikointireitit voivat vielä hieman muuttua ilmoitetusta, mikäli löytyy vielä uusia reittejä.
Jokainen retkeilee omalla vastuulla. Suosittelemme ehdottomasti matkavakuutuksen ottamista.
Tällä matkalla yöpymispaikkojen taso vaihtelee tavallista enemmän. Kaikki yöpymispaikat ovat hotelleja, mutta osa hotelleista on vaatimattomampia, kuten esim. Hotelli Kilpis Kilpisjärvellä. 
Ryhmän koko tulee olemaan normaalia pienempi, koska osa hotelleista on tavallista pienempiä kapasiteetiltaan.

MATKAN HINTA

855 e  /2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu on 290 e

Helsinki - Tampere väliltä tulevien matkan hinta

905 e /2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu on 290 e

Mikäli haluat laskun paperisena, lisäämme laskuun postituskuluja 5 e


Matkan hinta sisältää

Linja-automatkat
6 hotelliyötä 1h tai 2h huoneessa
Puolihoito, joka pitää sisällään aamupalan ja yhden lämpimän aterian päivässä.
Ohjelmassa mainittujen käyntikohteiden sisäänpääsymaksut.
Yhteiset patikointiretket.
Matkanjohtajan palvelut

Lisätietoja matkasta  p. 045-8729543             www.valimatkat.fi


Ilmoittaudu mukaan kaavakkeella. Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverin.


PATIKOINTIMATKA NORJAAN
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Syntymäaika  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mistä Nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite mikäli eri kuin ilmoittajan
Halautko liittyä Välimatkojen sähköpostituslistalle, vastaa silloin kyllä
Mahdollisia lisätietoja
Yhteyshenkilö
* Pakolliset kentät 
VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu