VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
SEILI JA KÖKAR 20.-23.8.

SEILI JA SAARISTON HELMI KÖKAR 20.-23.8.
Tämä reissu vie saaristoon ja yhdistämme tällä reissulla oikeastaan kaksi erillistä matkaa, sillä vierailemme ensin Seilin saaressa ja sen jälkeen suuntaamme Pariksi päiväksi saaristomeren helmeen, eli Kökarin saareen, joka sijaitsee Korppoon ja Ahvenanmaan ns. mannersaarta. 

Tällä reissulla näet maailman kauneinta saaristoa, vierailet entisessä mielisairaalassa Seilillä, joka kätkee sisäänsä surullisen historian. 
Korppoossa vietämme yötä meren rannalla ja nautimme jo täysin siemauksin saaristomerestä. Hyvin nukun yön jälkeen suuntaamme lautalla Kökarille, jossa pääsemme pariksi päiväksi viettämään rentouttavaa aikaa.
Kökar on luonnonkaunis, hyvin idyllinen saari, jossa mieli lepää. todellisessa saaristolaisidyllissä, jossa mieli lepää. Jo laivamatka sinne on elämys, sillä lautta kulkee keskellä maailman kauneinta saaristoa Korppoosta Kökariin. 

Kökarissa vietämme pari yötä aivan meren äärellä, sillä hotellimme Brudhäll sijaitsee käytännössä lähes meren päällä. Voit nauttia aamukahvit aamuauringon säteissä laiturilla ja katsella seesteistä meren lahtea.

Kökarissa vierailemme myös useassa kohteessa. Vaikka puhutaan saaresta, on se kuitenkin pinta-alaltaan kohtuullisen suuri ja ilman linja-autoa saaren päästä päähän kulkeminen olisi pitkän taipaleen takana. Käymme mm. Pyhän Annan kirkossa, Fransiskaanimunkkien luostarin rauniolla, omenatilalla jne.

Kökarissa sinun on mahdollista osallistua myös muutamaan retkeen. Toisella retkellä teemme pienen kävelyretken pronssikautiseen kylään. Toinen retki taas vie hyvin omintakeiselle saarelle, jonka nimi on Källskär. 
Saaren on tehnyt tunnetuksi Ruotsalainen vapaaherra Göran Åkerhjelm, jota vietti parikymmentä kesää siellä ja rakensi sinne oman linnansa tuoden sinne mm. lehmuksia, sypressejä, tammia ja viiniköynnöksiä.  
Pienen matkan päässä on huvimaja, jolla on myös mielenkiintoinen histroria, sillä Tove Jansson vietti useita kesiä tässä huvimajassa. 

Tässä on matka, jossa pääset näkemään ja kokemaan saaristolaiselämää monelta kantilta.

MATKAOHJELMA

20.8.
Lähtö klo 07.00 Tampereen vanhalta kirkolta. 
(liittymäkuljetus myös Nokialta)
Tästä suuntaamme Turkuun ja nousemme laivaan, joka vie meidät Seilin saareen.
Täällä pääsemme tutustumaan saareen, joka kätkee aika hurjankin historian. 
Se toimi pitkään Spitaalisten ja mielisairaiden paikkana, jonne jouduttuaan ei paluuta ollut. 
Nykyisen paikka on kulttuurihistoriallisesti hieno paikka, jossa riittää nähtävää. 
Matkamme jatkuu laivalla Nauvoon, jossa linja-auto jo odotteleekin meitä. Kuljemme hetken matkaa eteenpäin ja saavumme Korppooseen, jossa ruokailemme, jonka jälkeen otamme suunnaksi Korpoströmin saaristokeskuksen, jossa sijaitsee myös hotellimme. Paikka on vanha satama ja luotsinvaihtopaikka, joka sijaitsee keskellä Turunmaan saaristoa. Ilta sinulla on aikaa nauttia jo oikeasta saaristolaistunnelmasta.

21.8.
Aamupala, jonka jälkeen siirrymme Korppoon lauttasatamaan, josta saaristolaislautta kuljettaa meidät läpi saariston Kökarin saarelle. 
Saavumme Brudhällin hotelliin, jossa lounas. 
Tämän jälkeen tiedossa rentouttavaa oleskelua keskellä merta Kökarin saaressa. Nauti elämästä. Voit myös vuokrata pyörän ja lähteä sillä kiertämään saarta. 
Niille, jotka haluavat tutustua saaren historiaan, on iltapäivällä mahdollisuus lähteä paikallisen oppaan kanssa pronssikautiseen kylään, jonne tulee hieman patikoimista. 
Ilta on saapumassa Kökariin, kun palaamme hoteliin.

22.8. 
Aamupala hotellissa.
Aamupäivällä on mahdollisuus lähteä veneretkelle Källskärin saarelle, joka kätkee mielenkiintoisen historian ja kuulemme paikallisen oppaan kertomana mielenkiintoisia tarinoita Ruotsalaisen vapaaherran elämästä tässä saaressa. Näet myös mökin, jossa Tove Jansson vietti useita kesiä. 
Retkestä on hyvä huomioida, että se ei sovellu liikuntarajoitteiselle, sillä kuljemme saaren poikki ja polulle osuu jonkin verran korkeuseroa ja kivikkoa. Tämä retki on tämän vuoksi maksullinen lisäretki, jonka hinta on 30 e.

Mikäli olet tällä kertaa jäänyt hotelliin, voit käyttää aikaasi monella tavoin, nauti rauhallisesta tunnelmasta, käy kävelemässä tai ole vain, tekemättä mitään.

Veneretkeläisten palatessa saarelta, on edessämme lounas. Ruokailun jälkeen on hetken omaa aikaa. 
Myöhään iltapäivällä lähdemme oppaan johdolla saaren kierrokselle. Käymme luostarin raunioilla, Pyhän Annan kirkossa ja ajamme linja-autolla läpi Kökarin saaren omenatilalle. 

Elokuinen ilta jo alkaa hämärtymään, kun palamme hotellille. 

23.8.
Aamupala hotellissa.
Aamupäivän voit vielä käyttää omatoimiseen tutustumiseen saareen, ennen kuin palaamme puolen päivän aikaan lauttarantaan ja suuntaamme takaisin Korppooseen, jossa ruokailu odottaa. 
Tämän jälkeen ajamme Tampereelle, jonne saavumme illalla monta saariston maisemaa mielessämme.

Matkan hinta

440 e / 2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu on 150 e

Matkan hinta sisältää

Linja-autokuljetukset
Laivamatkan Turku-Seili-Nauvo
Opastettu Seilin kävelykierros
lauttamatka Korppoo-Kökar-Korppoo
3 hotelliyötä valitsemassasi huonetyypissä
Kökarin opastukset
3 aamupalaa
4 lämmintä ateriaa, eli 1 / päivä
Matkanjohtajan palvelut

Lisämaksullinen retki

Veneretki Källskärin saareen 30 e

Lisätietoja matkasta 045-8729543              www.valimatkat.fi

Ilmoittaudu mukaan

Seili ja Kökar 20.-23.8.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja osoite, mikä lasku lähetetään erikseen
Haluatko osallistua veneretkelle. Hinta on 30 e. jos haluat merkitse tähän kyllä
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät


VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE