VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
SENJA JA TROMSSA

SENJA JA TROMSSA   25.-31.8.
Satumaisen kaunis ja ainutlaatuinen Senja odottaa. Senja sijaitsee lähellä Lofootteja ja omaa samanlaiset piirteet, kuin Lofootit, osittain vielä dramaattisemmat. Senja on saari Norjan rannikolla. Vuosi vuodelta matkailijat löytävät yhä enemmän Senjan, mutta vielä löydät sieltä jotakin ainutlaatuista. Senjalta löydät luonnonrauhaa ja rauhallisia sopukoita, joita et välttämättä muualta löydä. Se on kuin helmi löytäjälleen. 

Tällä matkalla tulet näkemään Senjan tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten hiekkarantoja, upeita näköalapaikkoja, rauhaisia kalastajakyliä., dramaattisia vuorimaisemia. Sanotaan, että Senja on kuin Norja pienoiskoossa ja sen voi tosiaan saarella hyvin huomata. Maisemat vaihtuvat ja näet hyvin erilaisia näkymiä pienen matkan sisällä. Harvapa on nähnyt ja kuvannut lohikäärmeen hampaita, mutta täällä se on mahdollista.
Matkalla vietämme aikaa myös Tromsassa, Norjan yhdestä suurimmista kaupungeista. Täällä näemme mm. hienon jäämeren katedraalin, pääsemme nousemaan köysiradalla kaupungin vieressä olevalle huipulle, josta avautuvat kauniit maisemat yli Tromssan kaupungin ja paljon muuta.

Tämä on reissu, jossa yhdistyy niin isomman kaupungin vilkas elämä, kuin uskomattoman kauniit maisemat luonnon keskellä.
Tämä reissu on suurelta osin sellainen, että ajamme autolla mahdollisimman paljon ja suuremmat patikoinnit jätetään toisille retkille. Mutta olemme rakentaneet ohjelman niin, että pari kävelyretkeä on mahdollista tehdä niiden, joita hieman tekee mieli kävellä Norjan maisemissa. Mutta tämä reissu rakennetaan niin, että täällä pärjää kaikki kuntoon katsomatta.
Mikäli kaipaat enemmän patikointia, katso ohjelmamme Pohjois-Norjaa patikoiden.

MATKAOHJELMA

25.8.
Lähtö Helsinki, Kiasman edestä klo 04.00. Tästä suuntaamme kohden Tamperetta.
Lähtö Tampereelta klo 06.30
Matka jatkuu Tampereelta Jyväskylän kautta kohti pohjoista. Pidämme päivän aikana sopivasti taukoja ja myös ruokailu kuuluu päivän ohjelmaan. Illalla myöhään saavumme Leville, jossa yöpyminen Sokoshotellissa.

26.8.
Aamupalan jälkeen matka kohti Norjaa jatkuu. Ajamme käsivartta pitkin Kilpisjärvelle, jossa pidämme ruokatauon. Näemme Saanan koko komeudessaan ja saamme otettua hyviä valokuvia.
Ruokatauon jälkeen matkamme jatkuu Norjaan. Maisemat muuttuvat dramaattisesti heti Norjan puolelle siirryttäessä. Laskeudumme alas laaksoon Skibotniin ja edessämme vuonon toisella puolella näemme Lyngenin Alppien terävät muodot. Alpeilla on myös jäätiköitä, jotka kuitenkin koko ajan valitettavasti tulevat hupenemaan. Ajamme Tromssan keskustaan, jossa kirjaudumme hotelliin. Tämän jälkeen sinulla on vapaata aikaa tutustua Tromssan keskustaan omatoimisesti tai mikäli matkalla on halukkaita patikoijia, niin järjestämme vielä illan suussa pienen kävelyretken jollekin Tromssan ympäristössä olevalle vuorelle. Patikointi tulee olemaan helpohko, jonka kesto on n. 1-2 tuntia. 

27.8.
Aamupalan jälkeen tutustumme tarkemmin Tromssan saareen. Kierrämme koko saaren ympäri. Kierroksen aikana käymme mm. jäämeren katedraalissa, nousemme kaapelihissillä huikaisevalle vuoren huipulle, josta upeat näköalat. Lisäksi päivään kuuluu myös partahylkeiden esitys akvaariossa.
Iltapäivällä palaamme hotelliin, jossa meitä odottaa ruokailu. Ilta vapaata aikaa tutustua Tromssaan

28.8.
Aamupalan jälkeen suuntaamme kohti Senjan satumaista saarta. Ajamme autolla kappaleen verran ja saavumme Finnsnesiin, jota sanotaan Senjan portiksi. Täällä kirjaudumme hoteliin, jossa meillä on myös lounas. Päivä on muuten vapaata aikaa tutustua tähän mukavan eloisaan pikkukaupunkiin. Mutta halukkaiden kanssa teemme retken jo Senjan saarelle ja suuntaamme Andensin kansallispuistoon. Täällä halukkaat pääsevät patikoimaan kansallispuiston alueella. Puistossa ei ole mitään korkeita vuoria, vaan maasto muistuttaa Suomalaista maastoa, soineen ja pitkospuineen. Täällä teemme parin tunnin kävelyretken, jonka jälkeen palaamme hotelliin. Hotellissa ruokailu

29.8. 
Tänään sukellamme Senjan saaren upeisiin maisemiin. Kierrämme saaren ympäri ja näet tänään paljon. Kalastajakyliä, hienoja uimarantoja, mahtavia näköalapaikkoja, Lohikäärmeen hampaiden ihmettelyä ja ties vaikka mitä. Tämä päivä pitää sisällään Norjan pienoiskoossa, sillä matkalla tulee vastaan niin maataloutta, soista maata, dramaattisia vuoria, turkoosia meren lahtia ja mainittuja kalastajakyliä.
Illalla palaamme hotellimme ja on levon aika.

30.8.
Päivitys 13.7.

Mikäli Ruotsin tilanne on edelleen elokuun lopulla huono Koronan vuoksi, on meillä vaihtoehtoinen reitti. Senjalta voimme ajaa joko Kilpisjärven kautta Kemiin  tai toinen vaihtoehto on, että ajamme kyllä Ruotsin läpi, mutta emme käytä Ruotsin puolella palveluita, vaan ajamme Suomeen, jossa vasta ruokailemme ja yövymme Kemissä.
Finnsnesistä on itse asiassa ajoajassa mitattuna Kilpisjärven kautta ajettuna kolme varttia nopeampi reitti Kemiin.

Tänään suuntaamme kohti Ruotsia. Koemme matkalla vielä runsaasti maisemia, jotka ovat vertaansa vailla ja valokuvauksellisia ja pitäähän niistä jossakin kohtaan ottaa muutama kuvakin. Ruotsin läpi ajamme siten, että pysähdymme ihmettelemään Kiirunaa, jonka keskustaa ollaan muuttamassa kaivoksen tieltä pois. Tästä kuulet enemmän matkalla. Ihailemme upeaa kirkkoa ja myös ruokailemme Kiirunassa. Matka jatkuu ja illan suussa saavumme Haaparantaan, jossa yöpyminen.

31.8.
Aamupalan jälkeen matka kohti kotiseutujamme alkaa. Matkalla pidetään sopivasti taukoja ja myös ruokailu kuuluu päivän ohjelmaan. Saavumme illalla Tampereelle ja pienen matkan jälkeen myös Helsingistä saapuneet ovat kotosalla.

Tässä matka sinulle joka haluat nähdä ja kokea Norjan upeita rannikkoseutuja ja löytää todellisen helmen, eli Senjan.

MATKAN HINTA 

TAMPEREELTA JA SIITÄ ETEENPÄIN KYYTIIN TULEVAT

880 e / 2h huone / matkustaja
1h huone lisämaksu 195 e

Helsinki-Tampere väliltä kyytiin tulevien hinta

930 e /2h huone / matkustaja
1h huone lisämaksu 195 e

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

Linja-automatkat
6 hotelliyötä valitsemassasi huonetyypissä (1h tai 2h huone)
Puolihoito, joka pitää sisällään aamupalan ja yhden lämpimän aterian / päivä
Matkaohjelmassa mainittujen kohteiden sisäänpääsymaksut
Matkanjohtajan palvelut

Myymme myös ns. nais- ja miespaikkoja, mutta mikäli huoneeseen ei löydä toista henkilöä jakamaan sitä, on matkustajan velvollisuus ottaa 1h huone.

Lisätietoja matkasta 045-8729543


Ilmoittaudu mukaan kaavakkeella. Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

SENJA JA TROMSSA
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentätVÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu