VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
SYYSMATKA ISLANTIIN 28.9.-2.10..

SYYSMATKA ISLANTIIN  28.9.-2.10.


Lähde kanssamme Islantiin, tuohon mielenkiintoiseen, salaperäiseen ja tuliperäiseen satujen saariin. Islanti on monessa mielessä vastakkaisuuksien maa. Pääkaupunki Reykjavik on hyvin viehättävä, kodikas puoleensa vetävä pääkaupunki, jossa on mukava vain kävellä ja ihmetellä maailman menoa. Mutta kun lähdemme kaupungin ulkopuolella, muuttuu moni asia.  Maisemat muuttuvat hyvin paljon. Karu luonto ja kuumaisemat tulevat eteesi. Mielenkiintoisia näkymiä tulee vastaan jatkuvasti ja luonnon ihmeet seuraavat toisiaan. Kultaisen kolmion kierros ei jätä kylmäksi. Geysirin korkealle lennättävä vesipatsas ihmetyttää joka kerta, Gullfossin huikaiseva putous saa ihmisen tuntemaan itsensä pieneksi.  Nämä ja paljon muuta on tarjolla tällä syksyisellä matkalla tuhansien tarinoiden ja satujen Islantiin. 

Kaiken vastapainona Islannin pääkaupunki Reykjavik tarjoaa Pohjoismaalaisen 120000 asukkaan kaupungin, jossa on mukava kävellä pitkin katuja ja kujia, välillä kahvilassa poiketen. Reykjavik on siisti, valoisa kaupunki, jossa vieraanvaraiset asukkaat ottavat sinut vastaan.

Syyskuussa matka Islantiin on suuri seikkailu, jossa hyvällä tuurilla voimme vielä nähdä maaruskankin. puitahan Islannissa ei Suomen mittapuulla käytännössä juuri ole, joten ruska on ainoastaan maaruskana.

Islannissa kierrämme kohteissa tilausajobussilla, joten tutustuminen näihin kauniisiin maisemiin on helppoa ja vaivatonta. Tämä on matka, joka kuuluu "kerran elämässä" tehtäviin. Tee sinäkin unelmista totta ja lähde mukaan Välimatkojen matkalla Islantiin. Näe maisemat, joita olet ennen nähnyt postikorteista, nyt näet ne itse paikan päällä koettuna.

Reykjavikin matka on opastettu ryhmämatka, jossa kuljemme kohteissa yhdessä niistä nauttien. Toki matkalle on varattu myös omaa aikaa, jolloin voit omatoimisesti ihmetellä tätä eksoottista maata.

Meillä on tarjolla myös halukkaille lisämaksullinen retkipäivä eteläiseen Islantiin, jossa näet vesiputouksia, aavaa tundramaisemaa, mustan hiekkarannan. Jäätiköt tulevat aivan lähelle tietä, joten ne näet myös retkipäivänä

Päiväkohtaisessa matkaohjelmassa on kerrottu tarkemmin, mitä tällä matkalla näet!


MATKAOHJELMA

28.9. ma lähtö

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 13.15-13.45
Lentomme Islantiin lähtee klo 15.10
Perillä Islannissa, Keflavikin lentoasemalla aikaerosta johtuen olemme klo 15.45
Lentoasemalta suuntaamme kohti Reykjavikiä, jossa majoittuminen hotelli Hill. Hotellimme sijaitsee lähellä kauppojen ja ravintoloiden keskuskatua Laugaveguria. Illalla halukkaiden kanssa voimme tehdä pienen kävelyretken keskustaan.Keskustaan hotelliltamme on matkaa n. 2 km.
29.9. ti
Reykjavik-päivä


Toinen matkapäivämme on omistettu varsinaisesti Reykjavikiin tutustumiseen. Kierrämme kaupunkia ja tutustumme sen eri nähtävyyksiin. Näemme myös upeita rakennuksia, jotka rakennettiin Islannin nousukauden huumassa. Reykjavikin keskusta on pinta-alaltaan yllättävän pieni ja useimmat kohteet ovat hyvin saavutettavissa kävellen ja kohtuullisen nopeasti saat käsityksen tämän kaupungin kuvasta ja olet kartalla. Kiertoajelun jälkeen ruokailu hotellilla.

Iltapäivällä otamme  suunnaksi 
Blue Lagoonin geotermiseen kylpylään, joka sijaitsee lähellä Keflavikiä . Tuliperäisen maan ja kuumien lähteiden vaikutuksesta syntynyt geoterminen Blue Lagoon on tunnetuin Islannin kylpylöistä ja on varmasti myös maailmassa ainutlaatuinen. Uiminen laavakivien ympyröimässä laguunissa on varmasti unohtumaton kokemus. Vesi on lämmintä, noin 40-asteista ja sanotaan, että sen mineraalipitoisuuden vuoksi on myös hyvin terveellistä. Illalla paluu kaupunkiin.

30.9. ke

KULTAINEN KOLMIO RETKIPÄIVÄ


Nimensä tämä retki on saanut siitä, että kolmion muotoiselle alueella sijaitsee Islannin tärkeimmät nähtävyydet. Lähdemme aamulla tilausajobussilla kulkemaan kohden tätä aluetta. Päivälle tulee pituutta noin 9-10 tuntia ja ruokailemme matkan puolivälissä. Ensimmäiseksi kohteeksi otamme Geysirit, jotka kuumavesilähteenä ovat hyvin salaperäisiä ja omantakeisia. Kuumaa vettä syöksyy maan uumenista ja kovalla paineella nousee vesipatsaana aina 20 metrin korkeuteen. Pääsemme ihastelemaan tapahtumaa aivan viereen ja kastumisvaara on olemassa. Kannattaa varoa kuumaa vettä, joka maasta syöksyy. Vesipatsas syntyy kovan paineen aiheuttamana noin 10 minuutin välein, joten ehdimme nähdä useitakin. Alueella on myös matkailukeskus, jossa on matkamuistomyymälä ja kahvitkin ehdit täällä hyvin juomaan.

Täältä matka jatkuu ja pienen ajon jälkeen edessämme on jälleen mahtava luonnon näytös, kun tulemme Gullfossin vesiputoukselle. Tämä vesiputous on hetkittäin ollut Euroopan suurin vesiputous. Pääsemme laskeutumaan aivan putouksen törmälle ja seuratessa valtavien vesimassojen syöksyä alas kanjoniin saa ihmisen tuntemaan itsensä aika pieneksi. Gullfossin putous muodostuu itseasiassa kahdesta peräkkäisestä putouksesta, joiden yhteyskorkeus on 32 metriä. Vesi lentää korkealle kanjonin pohjaltakin ja mikäli et ole varovainen, täälläkin saat hieman vettä niskaasi!
Putoukselta siirrymme jälleen pienen hetken eteenpäin ja ruokailemme näissä maisemissa.
Ruokailun jälkeen on vuorossa Thingvellir, paikka jossa Islannin syntysanat lausuttiin vuonna 1000. Paikka on mielenkiintoinen myös geologisesti maankuoren liikkeiden ja tulivuoritoiminnan takia.
Päivä on jo vierähtänyt pitkälle iltapäivään ja on aika suunnata takaisin Reykjavikiin, jonne tulemme varmasti monta kokemusta rikkaampana.
Kuka vielä jaksaa ja haluaa, voi lähteä omatoimisesti iltaa viettämään Reykjavikin iloiseen keskustaan.


1.10. to

Ylimääräinen retki, etelärannikko


Haluatko nähdä Islantia lisää. Tämä lisämaksullinen päivä etelärannikolle on täynnä uusia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Otamme tiukan päivän ja ajamme etelärannikkoa aina Vikiin saakka. Reissulla näet  kaksi upeata vesiputousta, joista toisessa voit mennä jopa putouksen taakse. Näet myös valtavia tundra-aavikoita, mustanhiekan rannikon, joka varskinkin tuulisella säällä tekee varmasti lähtemättömän vaikutuksen, upeita jäätiköitä ja paljon muuta.
 Päivän aikana myös ruokailu.
Mikäli et halua lähteä etelärannikon retkelle, voit käyttää aikaa omatoimiseen seikkailuun.

2.10. pe

Aamuvarhaisella saat respasta aamupalapaketin.

Kuljetus lentokentälle lähtee klo 04.50
Lentomme Suomeen lähtee klo 07.30. 
Helsingissä olemme klo 14.10.MATKAN HINTA


1390 e / 2h huoneessa/henkilö
1-h huoneen lisämaksu on 250 e

Lisämaksusta liittymäkuljetus Tampereelta ja Kankaanpäästä. Edestakainen kuljetus Tampere-Helsinki-Tampere maksaa 50e. Mainitse ilmoittautuessa, mikäli haluat liittymäkuljetuksen.

Etelärannikon retkipäivän hinta on 135 e. Reissu kestää n. 10 tuntia. sis. ruokailun

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ:

Lennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki
Lentokenttäkuljetukset
Blue Lagoon sisäänpääsymaksu
Opastettu Reykjavikin kierros
Kultaisen kolmion retki, kokopäiväretki.
4 hotelliyötä
puolihoito, joka sisältää aamupalan ja yhden lämpimän aterian / päivä
Matkanjohtajan palvelut

Ilmoittaudu allaolevalla kaavakkeella. Samalla kaavakkeella voit  ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverin.

lisätietoja matkasta 045-8729543ISLANTI 28.9.-2.10.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Syntymäaika  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Ilmoittaudu mukaan etelärannikon retkipäivään. Vastaa silloin tähän kyllä
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia muita tietoja
* Pakolliset kentät


VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu