VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
UTÖ 13-14.6

UTÖ 13.-14.6.

Utö fyr.jpgLähde kanssamme tutustumaan Utöseen, tuohon kaukaiseen saareen, joka on Suomen eteläisin asuttu saari. Utö tunnetaan suuresta majakasta, haaksirikoistaan, linnustostaan ja tietysti radion merisäästä. Utön pinta-ala on n. 81 hehtaaria ja kätkee monta mielenkiintoista seikkaa sisäänsä.
Matka Utöseen on jo elämys ja matka sinne vie yli neljä tuntia läpi saariston aina uloimmalle linnakkeelle. Matka on niin pitkä, että vietämme yön tässä keskellä merta olevassa saaressa. Illalla voit kuljeskella pitkin meren rantoja ja nautiskella näkemästäsi.

Saarella asuu ympäri vuoden n. 50 ihmistä, mutta kesällä asukasmäärä moninkertaistuu. Saarella on monia yöpymispaikkoja ja me vietämme yö Utön Havs hotellissa. hotelli toimii lakkautetun varuskunnan rakennuksissa. Pääsemme iltapäivällä paikallisen oppaan seurassa liikkumaan pitkin saarta ja kuulemme saaren mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä.

 

Kierroksen aikana tutustutaan Utön monipuoliseen ja jännittävään historiaan, mm: 
-Utön pitkään historiaan luotsi- ja majakkapaikkana
-Utön rannikkolinnake ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa
- Laivojen hautausmaa-Utön vedet ovat koituneet kymmenien alusten kohtaloksi.
Kierroksen aikana tutustumme myös majakkaan.
Utön majakka on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva valomajakka. Nykyinen majakka on rakennettu 1814. Valon korkeus on 39 metriä.

Lähde kanssamme kokemaan ja näkemään jälleen yksi uusi seikkailu maailman upeimman saariston läpi Utön saareen.

Matkaohjelma

la 13.6. Lähtö klo 07.30 
Tampere, Vanhan kirkon edestä Keskustorilta.

Suuntamme tästä kohti Nauvoa, jossa ruokailemme hotel Strandbossa. Yhteysalus Eivor lähtee Nauvon satamasta 13.30  Matkaamme saariston läpi ja yhteysalus pysähtyy pienissä saariston välisatamissa. Saavumme Utöseen klo 18.00.
Merimatkan aikana pääset ihailemaan saaristoa ja Utöseen lähestyttäessä merellä on nähtävissä paljon aavaa merta.

Majoittuminen Havs Hotelliin. Majoittumisen jälkeen meitä odottaa illallinen. Illallisen jälkeen on mahdollista lähteä vielä opastetulle saaren kierrokselle. Kierrokselle on mahdollista lähteä joko lauaintai-iltana tai sunnuntaiaamuna.
Lauantai-illan kierros lähtee n. klo 20.00 (tarkentuu paikan päällä)
Kierroksella pääsemme tutustumaan saaren mielenkiintoisiin kohteisiin ja oppaamme kertoo ja esittelee tärkeimmät kohteet. Voit palata opastuksen jälkeen eri kohteisiin mielenkiintosi mukaisesti. Utöllä sijaitsee mm. Suomen ensimmäinen valomajakka.
Halukkaille on lisämaksusta mahdollisuus saunotella rantasaunassa.
Illalla päivän tutustumisen jälkeen uni varmasti maistuu
ja meren äänet tuudittavat sinut rentouttavaan uneen.

Päivän aikana ruokailu.

su 14.6. Aamupala hotellissa.

Aamupäivällä sinulla on vielä mainiosti aikaa tutustua lisää Utöön saareen, sillä lauttamme lähtee takaisin klo 13.45 ja saavumme Nauvoon klo 18.30. Päivän aikana ruokailu laivalla.Tästä otamme suunnan kohti Tamperetta, jonne saavumme illan tunteina n. klo 22.30

MATKAN HINTA

260 e 2h huoneessa /matkustaja
289 e  1h huoneessa

Hinta sisältää:

Linja-autokuljetuksen Tampere-Nauvo-Tampere
Laivamatka Nauvo-Utö-Nauvo
1 yö valitsemassa huonetyypissä Utö Havs hotellissa
Ruokailu hotellin ravintolassa
Opastettu kierros Utön saarella
Aamupala
Paluumatkalla ruokailu laivalla.

Hotellin yhteydessä on myös muutama merinäköalahuone, jotka sijaitsevat erillisessä rakennuksessa. Merinäköalahuoneen lisämaksu on 30 eIlmoittaudu mukaan seuraavalla kaavakkeella. Voit ilmoittaa kaavakkeella myös mahdoliset matkakaverisi.

Lisätietoja matkasta 045-8729543

MATKA ON PERUUTETTU KORONAVIRUKSEN TAKIA


VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu